Έγκλημα στο Λονδίνο: «Ήταν ένα όμορφο κορίτσι με πολύ χιούμορ, θα είχε λαμπρό μέλλον» - Τα λόγια φίλων της άτυχης 15χρονης

Έγκλημα στο Λονδίνο: «Ήταν ένα όμορφο κορίτσι με πολύ χιούμορ, θα είχε λαμπρό μέλλον» - Τα λόγια φίλων της άτυχης 15χρονης

Κάρτες και λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας - Το Λονδίνο έρχεται αντιμέτωπο με τη 15η δολοφονία εφήβου για φέτος

police
«Ήταν ένα πολύ ευχάριστο κορίτσι που θα είχε λαμπρό μέλλον». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν φίλοι και συμμαθητές το 15χρονο κορίτσι που μαχαιρώθηκε από 17χρονο καθ' οδόν προς το σχολείο της στην πόλη Κρόιντον του Νότιου Λονδίνου.

Υπενθυμόζεται ότι ο 17χρονος δράστης προσπάθησε να δώσει ένα μπουκέτο με λουλούδια στο πρώην κορίτσι του, που ήταν φίλη με το θύμα. Το κορίτσι εκείνο αρνήθηκε τα λουλούδια και επιχείρησε να επιστρέψει στον νεαρό μία τσάντα με τα πράγματά του, αφού για εκείνη ο χωρισμός τους ήταν οριστικός. O 17χρονος αντέδρασε οργισμένα.

Ο καβγάς που ξέσπασε στο λεωφορείο σύντομα μεταφέρθηκε στον δρόμο, αφού τα δύο κορίτσια αλλά και άλλοι συμμαθητές τους κατέβηκαν σε μία στάση θέλοντας ενδεχομένως να αποφύγουν τον νεαρό, ο οποίος όμως τις ακολούθησε. Όταν η 15χρονη παρενέβη για να προστατέψει τη φίλη της, μπαίνοντας μπροστά στον 17χρονο, εκείνος έβγαλε ξαφνικά ένα μεγάλο μαχαίρι και κάρφωσε την έφηβη «στον λαιμό και στο στήθος».

Μαζί με τον απέραντο πόνο, κοντά στο σημειό της τραγωδίας είναι εμφανή λουλούδια και κάρτες στη μνήμη της άτυχης μαθήτριας.


Κλείσιμο


Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας που αντιμετωπίζει μία τραγική στιγμή, ενώ ο 17χρονος έχει συλληφθεί και κρατείται.

Εκείνο που προβληματίζει, σύμφωνα με τη μητροπολητική αστυνομία του Λονδίνου, είναι το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο, από το 2022 έως το 2023, καταγράφηκαν στο Κρόιντον, στη νότια πλευρά της βρετανικής πρωτεύουσας, 211 περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι.

Την ίδια στιγμή, το Λονδίνο έρχεται αντιμέτωπο με τη 15η δολοφονία εφήβου για φέτος.

Σε μία από τις κάρτες που αφέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας γράφονται τα εξής σπαρακτικά: «Λυπάμαι που ζούμε σε αυτόν τον τρελό κόσμο, αυτό δεν έχει νόημα. Πέταξε ψηλά εκεί πάνω, η μαμά μου θα σε προσέχει. Καλό παράδεισο, όμορφη, για πάντα νέα, σε πήρανε πολύ νωρίς"».




Ο Άντονι Κινγκ, που διευθύνει οργάνωση για τη μείωση της εγκληματικότητας στο Κρόιντον, δήλωσε ότι το κορίτσι θα είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της.

Την περιέγραψε ως μια «απίστευτη νεαρή κοπέλα» και πρόσθεσε ότι εθεωρείτο ευδιάθετη και με πολύ χιούμορ.

Υπογράμμισε στο BBC Radio ότι συναντήθηκε με τους φίλους και την οικογένεια του κοριτσιού μετά την επίθεση.

«Είναι η τέταρτη ή πέμπτη φορά που πρέπει να κοιτάξω έναν γονέα στα μάτια και να του πω ότι το παιδί του πέθανε. Είναι η χειρότερη μέρα της ζωής μου και δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι αυτό το συναίσθημα» συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δόμνα Μιχαηλίδου για Κασσελάκη: «Δεν ήμουν καλεσμένη του, τον υποδέχθηκα ως όφειλα»

Με κυνήγι μαγισσών έφεραν τον Κασσελάκη σαν αντισυστημικό, λέει ο Βούτσης!

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για Αναγνωστόπουλο – «Είχε εκδικητικά κίνητρά, νόμιζε ότι θα κοροϊδεύει τους πάντες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης