Τραγωδία στην Πορτογαλία: Πέθανε 10 μηνών κοριτσάκι που ο καθηγητής πατέρας του ξέχασε στο αυτοκίνητο

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Πέθανε 10 μηνών κοριτσάκι που ο καθηγητής πατέρας του ξέχασε στο αυτοκίνητο

Τραγικές οι ομοιότητες του περιστατικού της μικρής Μανταλένας με το αντίστοιχο της 5,5 μηνών Λυδίας στην Άρτα πριν από τέσσερις μήνες που συγκλόνισε την Ελλάδα

Madallena2
Ένα κοριτσάκι, μόλις 10 μηνών, έχασε την ζωή του την Τετάρτη στη Λισαβόνα, όταν ο πατέρας του ξέχασε να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό  και στη συνέχεια το άφησε κλειδώμενο μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ σε πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας για αρκετές ώρες σε θερμοκρασία 26 βαθμών.

Ο πατέρας του 10 μηνών παιδιού, που έργαζεται στο πανεπιστήμιο NOVA της Λισαβόνας ως λέκτορας και μάλιστα είναι επικεφαλής τμήματος, δήλωσε ότι ξέχασε να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό πριν πάει στη δουλειά του και το άφησε μέσα στο όχημα του.

Ο πατέρας κάλεσε το 999 (τοπικό 166) αφού συνειδητοποίησε το τραγικό του λάθος και ανακάλυψε τη μικρή αναίσθητη μέσα στο αυτοκίνητο. Οι προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή απέβησαν, όμως, άκαρπες και διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της.
fct-banner
To Πανεπιστήμιο Νova School of Science and Technology Lisbon

Ο πατέρας φέρεται να είχε σταθμεύσει το οικογενειακό αυτοκίνητο SEAT Ateca δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης γύρω στις 8 το πρωί της Τρίτης για να πάει στη δουλειά του στο γραφείο του στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας Nova, μια σχολή του Πανεπιστημίου NOVA της Λισαβόνας που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Caparica στην Almada, μισή ώρα οδήγησης νότια της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το κοριτσάκι, το οποίο σύμφωνα με τον πορτογαλικό Τύπο ονομάζεται Madalena, κοιμόταν στο καρεκλάκι του στα πίσω καθίσματα, όταν το άφησε και ο πατέρας της, ο οποίος φαίνεται ότι «απλώς» ξέχασε πως το μωρό ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Η εξωτερική ζέστη των 26 βαθμών Κελσίου σημαίνει ότι η θερμοκρασία μέσα στο κλειδωμένο όχημα μπορεί ακόμα να ήταν διπλάσια.
maxresdefault
To πάρκινγκ του Πανεπιστημίου Nova School of Science and Technology Lisbon, όπου έχασε την ζωή της η 10 μηνών Μανταλένα.
Κλείσιμο

Μετά από σχεδόν 8 ώρες αντιλήφθηκε το λάθος του, στις 3.30 μ.μ., όταν του τηλεφώνησε η σύζυγός του που έντρομη αναζητούσε το παιδί της, καθώς είχε πάει στον παιδικό σταθμό για να το παραλάβει και δεν το βρήκε. Ήταν όμως πολύ αργά για να σωθεί η ζωή του βρέφους.

Η τραγική μητέρα έφθασε στο σημείο πριν το ασθενοφόρο. Τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθούν. Η αστυνομική δύναμη Policia Judiciaria στην πόλη Setubal κοντά στην Almada διεξάγει έρευνα. Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν χθες ότι έχει ξεκινήσει και έρευνα για ποινικές ευθύνες.

Στην Άρτα

Το περιστατικό θυμίζει -σχεδόν copy paste- την υπόθεση με τον πατέρα που ξέχασε το παιδί του στο αυτοκίνητο στην Άρτα, πρίν από λίγους μήνες. Μια υπόθεση η οποία είχε σοκάρει την ελληνική κοινή γνώμη. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2023 ένας 37χρονος πατέρας έφτασε στη δουλειά του στον ΔΕΔΔΗΕ, στάθμευσε το αυτοκίνητό του χωρίς όμως να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του ήταν καθισμένο και δεμένο στο ειδικό παιδικό κάθισμα στις πίσω θέσεις. Εν συνεχεία, μπήκε στο υπηρεσιακό όχημά του προκειμένου να εργαστεί. Όταν η σύζυγος του 37χρονου πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να παραλάβει το παιδί και δεν το βρήκε, τηλεφώνησε στον πατέρα.
mwro_arta_7
Τραγικές σκηνές στην κηδεία της 5,5 μηνών Λυδίας που ξεχάστηκε από τον πατέρας της στο αυτοκίνητο. Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Τότε, ο πατέρας συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και έσπευσε στο αυτοκίνητό του. Εκεί βρήκε το παιδί του χωρίς τις αισθήσεις του, δεμένο στο κάθισμα. Ακολούθως, στις 15:00, το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Ο 37χρονος λιποθύμησε όταν έμαθε για τον θάνατο του παιδιού του, ενώ λίγο αργότερα φέρεται να προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του τυλίγοντας στον λαιμό του καλώδιο τηλεόρασης. Στη συνέχεια, συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αντίστοιχες περιπτώσεις

Ένα τρίχρονο αγόρι πέθανε στο δήμο Porrino κοντά στην πόλη Pontevedra στη βορειοδυτική περιοχή της Γαλικίας της Ισπανίας τον Ιούλιο, όταν η μητέρα του «ξέχασε» ότι ήταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της και το άφησε χωρίς επίβλεψη για αρκετές ώρες σε ζέστη ογδόντα βαθμών για να πάει στη δουλειά της. Ο μικρός λέγεται ότι έμεινε μόνος του στο όχημα για έξι ώρες πριν το καταλάβει κανείς.

Τον Αύγουστο του 2018 ένα κοριτσάκι 10 μηνών πέθανε στην πόλη Manacor της Μαγιόρκα αφού ο παππούς του το άφησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του για οκτώ ώρες σε θερμοκρασίες έως και 30C (86F) αφού ξέχασε να το αφήσει σε έναν παιδικό σταθμό. Τη βρήκε νεκρή όταν επέστρεψε στο όχημα μετά από δουλειές που έκανε αρκετές ώρες αργότερα. Ο ανώνυμος άνδρας δέχτηκε αργότερα ποινή φυλάκισης ενός έτους τον Μάρτιο του 2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Μυστήριο με το πρόσωπο που μίλησε ο πλοίαρχος του Blue Horizon και ζήτησε όλα να έχουν τακτοποιηθεί πριν επιστρέψει

Νόμιμη η δουλειά σε δεύτερο εργοδότη, πόσες ώρες εργασίας επιτρέπονται στο 24ωρο: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Τέλος στο Μarket Pass - Τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης