Έλον Μασκ: Πήγε στη Μόσχα για πυραυλικό «deal» και έγινε... τύφλα στο μεθύσι με βότκα!

Έλον Μασκ: Πήγε στη Μόσχα για πυραυλικό «deal» και έγινε... τύφλα στο μεθύσι με βότκα!

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του 2000 - Κατά τη διάρκεια του γεύματος που είχε με Ρώσους κατανάλωσε σφηνάκια βότκας, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει - Ο ιδρυτής της Tesla κατά το παρελθόν έχει πει ότι δεν του αρέσουν τα αλκοολούχα ποτά

musk
Στο περιστατικό της «λιποθυμίας» που είχε κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα αναφέρεται ο Έλον Μασκ. Στη πολυαναμενόμενη βιογραφία του τονίζει ότι το συμβάν σημειώθηκε  κατά τη διάρκεια ενός δείπνου όπου προσπαθούσε να αγοράσει πυραύλους πολλών εκατ. δολαρίων και ήπιε πολλα σφηνάκια. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της X δήλωσε στον συγγραφέα Walter Isaacson ότι ήθελε να ξεκινήσει μια αποστολή που θα «ενέπνεε το ενδιαφέρον του κοινού για την εξερεύνηση του διαστήματος».

Σύμφωνα με την Daily Mail συνεργάστηκε με τον μηχανικό πυραύλων Jim Cantrell και τον Adeo Ressi, τον πρώην συγκάτοικό του στο κολέγιο και διευθύνοντα σύμβουλο του Founder Institute, για να κανονίσουν μια επιχειρηματική συνάντηση προκειμένου να διαπραγματευτούν την αγορά των πυραύλων. 
Σύμφωνα με το βιβλίο, που κυκλοφόρησε σήμερα ο Μασκ και οι συνεργάτες του πήγαν στη Μόσχα, στις αρχές του 2000 προκειμένου για να συζητήσουν με τους Ρώσους την αγορά των πυραύλων. 

Πριν  προσγειωθούν έκαναν μία ενδιάμεση στάση στο Παρίσι, όπου συμμετείχαν σε ένα ολονύχτιο πάρτι. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μασκ να «εξουθενωθεί». Όταν έφτασαν στη Μόσχα πέρασαν το κατώφλι ενός εστιατορίου και κατευθύνθηκαν σε ένα δωμάτιο που βρισκόταν στο πίσω μέρος του. Εκεί έφαγαν πίνοντας μεγάλα σφηνάκια βότκας, γράφει ο Walter Isaacson. Τόσο ο μεγιστάνας όσο και οι δύο φίλοι του πήραν δώρο ένα μπουκάλι βότκα, όπου στην ετικέτα του απεικονιζόταν ο παραλήπτης του ευρισκόμενος στον πλανήτη Άρη.

Σημειώνεται ότι το πρώτο σχέδιο του ιδρυτή της Space X και το οποίο αφορούσε την εξερεύνηση του Διαστήματος περιελάμβανε την αποστολή ενός θερμοκηπίου στον Άρη, που πήρε το όνομα «Mars Oasis». 

Σύμφωνα με το βιβλίο ο Μασκ υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και το κεφάλι του χτύπησε σε ένα τραπέζι. Η συνάντηση στέφθηκε με αποτυχία και ο Μασκ δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στη Μόσχα προσπαθώντας να αγοράσει δύο πυραύλους Dnepr έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κλείσιμο
Οι Ρώσοι τον κορόιδεψαν καθώς ήθελαν 18 εκατ. δολάρια για τον καθένα. «Ω, αγοράκι, δεν έχει τα λεφτά;» τον ρώτησαν. Όπως σημείωσε ο Cantrell παρά το γεγονός ότι ο Μασκ τους πίεσε οι Ρώσοι όχι μόνο δεν υπέκυψαν αλλά ανέβασαν το ποσό που ζητούσαν στα 21 εκατ. Έτσι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έφυγε με άδεια χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος συγγραφέας που έχει γράψει τόσο τις βιογραφίες του Στιβ Τζόμπς όσο και του Άλμπερτ Αϊνστάιν, συνεργάστηκε για δύο χρόνια με τον Μασκ. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2023 ο Έλον Μασκ ισχυρίστηκε ότι δεν του αρέσει η γεύση των αλκοολούχων ποτών αλλά παραδέχθηκε ότι του αρέσει το κόκκινο κρασί. 

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ παραδέχεται ότι διασκεδάζει μέχρι τελικής πτώσης πριν από μία μεγάλη συνάντηση. Μάλιστα αστειευόμενος είπε ότι προτού πετάξει στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Εμμανουέλ Μακρόν έπρεπε να «κοιμηθεί στο αυτοκίνητό του» καθώς είχε βρεθεί σε ένα πάρτι.



Ειδήσεις σήμερα:

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ανεκδιήγητος ο δήμαρχος Βόλου - Αχιλλέας Μπέος: Πρέπει να υπάρξει και ο ευαισθητούλης

Χωρίς τέλος η αγωνία για τον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο - Απρόβλεπτη η εξέλιξη της αποστράγγισης

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός δολοφόνησε τη 42χρονη σύζυγό του και αυτοκτόνησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης