ΗΠΑ - Πενσυλβάνια: Τρόμος μετά την απόδραση καταδικασμένου δολοφόνου - «Κλειδωθείτε στα σπίτια σας!»

ΗΠΑ - Πενσυλβάνια: Τρόμος μετά την απόδραση καταδικασμένου δολοφόνου - «Κλειδωθείτε στα σπίτια σας!»

Ο Danelo Cavalcante είχε δολοφονήσει τη σύντροφό του, ενώ καταζητείται για ακόμη μία δολοφονία στη Βραζιλία - Άλλαξε την εμφάνισή του, έκλεψε μία καραμπίνα - Εντοπίστηκε χθες αλλά δεν συνελήφθη - Ανθρωποκυνηγητό από τις αρχές

danelo-dolofonos-1
Μέσα στον τρόμο ζουν οι κάτοικοι της Πενσυλβάνιας στις ΗΠΑ εδώ και λίγα 24ωρα, από όταν δραπέτευσε από τις φυλακές ο Ντανέλο Καβαλκάντε, ένας ισοβίτης καταδικασμένος για τη δολοφονία της συντρόφου του.

Οι τοπικές αρχές είναι σε επιφυλακή και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ έχουν ζητήσει από τους ντόπιους να κλειδώσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους, να ασφαλίσουν τα οχήματά τους και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους μέχρι να εντοπιστεί ο Καβαλκάντε.


Κλείσιμο
Μάλιστα, ο φυγάς εντοπίστηκε στο Σάουθ Κόβεντρι της κομητείας Τσέστερ, περίπου 32 χλμ βόρεια της κομητειακής φυλακής από την οποία απέδρασε, σύμφωνα με έκτακτη ειδοποίηση που έστειλαν οι αξιωματούχοι της κομητείας Τσέστερ το βράδυ της Δευτέρας στους κατοίκους της περιοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων.

Ο επικίνδυνος δραπέτης εντοπίστηκε στο East Nantmeal Township, όπου ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πυροβόλησε εναντίον κάποιου που ταίριαζε στην περιγραφή του.



Ο άνδρας που ταιριάζει στο προφίλ του κατάδικου τράπηκε σε φυγή και δεν είναι σαφές αν χτυπήθηκε, καθώς δεν βρέθηκε αίμα.
Εκατοντάδες αστυνομικοί -συμπεριλαμβανομένων και αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων- έχουν κατακλύσει την περιοχή ενώ στη μάχη για τον εντοπισμό του έχει ριχτεί και ένα ελικόπτερο.

Αυτή τη στιγμή στο ανθρωποκυνηγητό συμμετέχουν πάνω από 500 άνδρες και γυναίκες από τα σώματα ασφαλείας της πολιτείας, ενώ σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η πολιτειακή αστυνομία της Πενσυλβάνια, οι Αμερικανοί σερίφηδες, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών και το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Τζορτζ Μπίβενς της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσυλβάνια.

Η κινηματογραφική απόδραση

Ο ύψους 1,80 μ. δολοφόνος απέδρασε από τη φυλακή στις 31 Αυγούστου, μόλις μία εβδομάδα αφότου του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για το θανατηφόρο μαχαίρωμα της πρώην φίλης του. Κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή σκαρφαλώνοντας ανάμεσα σε δυο τοίχους.

Stunning video shows how convicted murderer Danelo Cavalcante escaped Chester County Prison
Calva
O άκρως επικίνδυνος Ντανέλο Καλβακάντε κατάφερε να αποδράσει από φυλακή της Πενσυλβάνια χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους φύλακες
Την Κυριακή, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του στις οποίες έχει αλλάξει την εμφάνισή του ξυρίζοντας τα γένια του και αλλάζοντας ρούχα.

Ο κ. Καλβακάντε, Βραζιλιάνος υπήκοος, καταζητείται επίσης για μια δολοφονία του 2017 στη χώρα του. Αφού κρύφτηκε για περισσότερο από μία εβδομάδα στις ήσυχες κοινότητες νότια της φυλακής της κομητείας Τσέστερ αυτόν τον μήνα, πέρασε από την περίμετρο που είχε τεθεί από τις αστυνομικές αρχές και έκλεψε ένα φορτηγάκι διανομής το Σαββατοκύριακο. Το βράδυ του Σαββάτου, εθεάθη σε κάμερα κουδουνιού μίλια μακριά. Η αστυνομία ερευνά τώρα μια περιοχή βαθύτερα στην ύπαιθρο της Πενσυλβάνια, όπου εγκατέλειψε το φορτηγάκι, προφανώς αφού έμεινε από βενζίνη.

Τη Δευτέρα, αξιωματούχοι δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι οι πρόσφατες κινήσεις του κ. Καβαλκάντε είχαν αλλάξει τη φύση της έρευνας και ότι ανησυχούσαν ότι μπορεί να προσπαθήσει να κλέψει άλλο όχημα.



Οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας των αμερικανικών αστυνομικών, ανακοίνωσαν αρχικά αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του φυγά. Η αμοιβή αυξήθηκε αργότερα σε 20.000 δολάρια. Τη Δευτέρα, αυξήθηκε σε 25.000 δολάρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστή για τουλάχιστον άλλες 48 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Εξασθενούν οι θυελλώδεις βοριάδες από σήμερα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Ανατιμήσεις λόγω Daniel: 10 ευρώ για ένα κιλό χόρτα και ένα μαρούλι στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης