Ιράν: Σουηδός πολίτης κρατείται εδώ και 1,5 χρόνο

Ιράν: Σουηδός πολίτης κρατείται εδώ και 1,5 χρόνο

Την υπόθεση επιβεβαιώνουν ΥΠΕΞ και Κομισιόν

iran
Η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσαν σήμερα ότι κρατείται στο Ιράν ένας Σουηδός υπήκοος - η τελευταία γνωστή περίπτωση πολίτη τρίτης χώρας που κρατείται στο Ιράν εν μέσω πολιτικών εντάσεων με την Δύση.

"Ένας Σουηδός πολίτης -ένας άνδρας γύρω στα 30- συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση στο Ιράν τον Απρίλιο του 2022", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην Στοκχόλμη και πρόσθεσε: "Το υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία της Σουηδίας στην Τεχεράνη εργάζονται εντατικά πάνω στην υπόθεση και διατηρούν στενή επαφή με την ΕΕ".

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένας Σουηδός υπήκοος κρατείται στο Ιράν, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα The New York Times έγραψε ότι ένας Σουηδός πολίτης, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα εργάζεται για το διπλωματικό σώμα της ΕΕ, είναι φυλακισμένος στο Ιράν για περισσότερες από 500 ημέρες.

Η Σουηδία και η ΕΕ δεν κατονόμασαν τον άνδρα.

"Κατά την αξιολόγησή μας αυτό θα περιέπλεκε την διαχείριση της υπόθεσης αν το υπουργείο συζητούσε δημοσίως τις ενέργειές του. Με αυτό το δεδομένο δεν βρίσκουμε τον λόγο να επιβεβαιώσουμε κανένα όνομα", ανέφερε το σουηδικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Σταμάτα: Καλύτερη η εικόνα - Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Oι «ΨΕΚ» ξαναχτυπούν με τις ταυτότητες: Ποιοι είναι οι καθοδηγητές

O θρυλικός «Σκοπελίτης» δίνει μάχη με τα κύματα έξω από τη Νάξο – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης