Έλον Μασκ: «Ο γιος μου δεν είναι ναρκομανής, ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο πατέρας του

Έλον Μασκ: «Ο γιος μου δεν είναι ναρκομανής, ούτε έχει ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο πατέρας του

O 77χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης από πολέμιους του γιου του

musk-pateras-mak33
Στην αντεπίθεση περνά ο πατέρας του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ ξεκαθαρίζοντας ότι ο γιος του δεν παίρνει ναρκωτικά και δεν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα «Sun», ως απάντηση σε άρθρο περιοδικού το 2018, όπου ο γιος του Γούντι Άλεν ανέφερε διόλου κολακευτικά σχόλια για τον «Mr Tesla».

Ο Έρολ Μασκ υπερασπίστηκε το παιδί του σε μία προσπάθεια να πείσει τους Αμερικανούς ότι δεν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New Yorker αναφορικά με την «παράλογη» συμπεριφορά του Μασκ και τις προσπάθειές του για αυτοθεραπεία των προβλημάτων του.

Πριν πέντε χρόνια, το μεγαλοστέλεχος του Χόλιγουντ, Ρόναν Φάροου, γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου, επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla είχαν εκφράσει ανησυχία για τη χρήση του υπνωτικού χαπιού Ambien από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τwitter. Ανέφερε επίσης ότι αρκετοί που είναι εξοικειωμένοι με τις συνήθειες του Μασκ επιβεβαίωσαν ότι λαμβάνει σε μικρές δόσεις κεταμίνη, η οποία μπορεί να ληφθεί τόσο ως θεραπεία της κατάθλιψης όσο και ως τονωτικό σκεύασμα για ξέφρενα πάρτι.

Το άρθρο σχολίαζε τη στιγμή που ο Μασκ κάπνισε μαριχουάνα στο podcast του Αμερικανού παρουσιαστή Joe Rogan «Experience» το 2018, το οποίο οδήγησε σε φήμες για την ασφάλεια της αεροδιαστημικής εταιρείας «SpaceX», την οποία έχει ιδρύσει.

Κλείσιμο


Στο μεταξύ, ένας ανώνυμος στενός συνάδελφος του Μασκ υποστήριξε ότι η ζωή του 52χρονου πάμπλουτου επιχειρηματία «απλά είναι χάλια» εξαιτίας του άγχους που τον διακατέχει για την εύρυθμη λειτουργία των εξαιρετικά επιτυχημένων και απαιτητικών επιχειρήσεών του.

O 77χρονος συνταξιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, μπαμπάς του Έλον Μασκ, Έρολ πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης από τους πολέμιους του γιου του. Φάνηκε μάλιστα να συνδέει τα κακεντρεχή σχόλια με πρόσφατες νομικές κινήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου να μπει «φρένο» στα επιχειρηματικά συμφέροντα του πάμπλουτου επιχειρηματία.

Ερωτηθείς για το άρθρο, ο Έρολ Μασκ δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Sun» από την οικία του στη Νότια Αφρική: «Είναι μια πολύ αγχωτική δουλειά για τον Έλον. Το 99,9% των ανθρώπων που βλέπουν τον γιο μου υπό το πρίσμα αυτού του άρθρου θα καταδικαστούν κατηγορηματικά. Η εκπομπή του Joe Rogan έβγαλε τον Elon εκτός εαυτού».

«Τράβηξε μια ρουφηξιά μαριχουάνας, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι δεν κατέβασε τον καπνό και τον Έλον να βήχει μέχρι το τέλος της εκπομπής», τόνισε ο πατέρας του Μασκ.

Από την πλευρά του, ο Έλον ούτε επιβεβαίωσε αλλά και ούτε διέψευσε εάν κάνει χρήση κεταμίνης, ωστόσο είχε παραδεχτεί φέτος ότι, όπως γνωρίζει από φίλους, η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία της κατάθλιψης είναι τα φάρμακα «SSRI». Ο Μασκ είχε στο παρελθόν υπαινιχθεί ότι χρησιμοποιεί για τα προβλήματα ύπνου το φάρμακο Ambien σε συνδυασμό με ποτό, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο από τους ειδικούς αφού τον καθιστά ευεπίφορο στον εθισμό.

Τον Ιούνιο του 2017, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε γράψει στο Twitter: «Λίγο κόκκινο κρασί, vintage δίσκος, λίγο Ambien ... και μαγεία!». Πέρυσι είχε βγάλει και φωτογραφία την ώρα που έπινε ένα ποτήρι κρασί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ. Επιπλέον είχε παραδεχτεί ότι η μεγάλη του απόλαυση είναι το κόκκινο κρασί και το ουίσκι.

Το σχετικό άρθρο του Φάροου ανέφερε επίσης ότι «παράλληλα με την απομόνωση του Μασκ και την ολοένα και πιο σκληρή σχέση του με τον Τύπο, μπορεί να κάνει παρορμητικές δηλώσεις και να λάβει λανθασμένες αποφάσεις». Ο Φάροου - ο οποίος είναι γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου - επικαλούνταν επίσης τα λόγια ενός κορυφαίου ερευνητή κεταμίνης σχετικά με τις επιπτώσεις της.

Καταδικάζοντας τους ισχυρισμούς του, ο μπαμπάς Έρολ έσπευσε να εκφράσει την γενικότερη αποστροφή της οικογένειάς του για τα ναρκωτικά. «Ως γονείς, ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί ακόμη και για τα εμβόλια, προτιμώντας να μην τα κάνουμε αν ήταν εφικτό. «Όταν ταξιδεύαμε στο εξωτερικό, δυσκολεύτηκα πολύ να πείσω τον Έλον να κάνει τα απαραίτητα εμβόλια. Στην πραγματικότητα, ο Έλον αρνούνταν».

Τα λόγια του μπαμπά Έρολ απηχούν την απάντηση του ίδιου του γιου του στο άρθρο του περιοδικού «New Yorker», με τον ίδιο να γράφει στους 155 εκατομμύρια ακολούθους του στο X: «Τραγικό που ο Ρόναν Φάροου είναι μαριονέτα του κατεστημένου και εναντίον του λαού».



Ειδήσεις σήμερα:

Οι τρεις φάσεις της επικίνδυνης κακοκαιρίας - Πότε επηρεάζεται η Αττική

Viral το αγόρι από τον Καναδά που έμαθε κρητική λύρα μόνο του - Δείτε βίντεο

Στα χνάρια της Σάνα Μαρίν και ο διάδοχός της στους Σοσιαλιστές: Οι φωτογραφίες που τον «καίνε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης