Πόλεμος στην Ουκρανία - ΟΗΕ: «Αποτρόπαιες οι επιδρομές θανάτου, όταν άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα ή στην εκκλησία»

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΟΗΕ: «Αποτρόπαιες οι επιδρομές θανάτου, όταν άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα ή στην εκκλησία»

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 110 τραυματίες από την πυραυλική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Τσερνίχιβ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Προσοχή, σκληρές εικόνες!

chernihiv82920
Ο ΟΗΕ καταδίκασε σήμερα την «ειδεχθή» -όπως την χαρακτήρισε- ρωσική πυραυλική επίθεση με στόχο αμάχους στο κέντρο του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 110, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Είναι αποτρόπαιο να επιτίθεται κανείς στην κεντρική πλατεία μιας μεγάλης πόλης το πρωί, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν βόλτα, κάποιοι πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν μια θρησκευτική γιορτή», τόνισε σε ανακοίνωσή της η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία, Ντενίζ Μπράουν.



Κλείσιμο
«Καταδικάζω αυτό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο ρωσικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές της Ουκρανίας, που προκαλεί θάνατο, μαζική καταστροφή και αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες», είπε η ίδια. «Πρέπει να σταματήσει».



Επτά νεκροί και 110 τραυματίες από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στο Τσερνίχιβ

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί, σκοτώθηκαν και 110 τραυματίστηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε σήμερα την κεντρική πλατεία της ιστορικής πόλης Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κόσμος βρισκόταν καθ'οδόν προς την εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν σημειώθηκε η επίθεση -ανακοίνωσε το υπουργείο- προσθέτοντας ότι 12 από τους τραυματίες ήταν παιδιά και δέκα αστυνομικοί.



Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης: "Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες".

Στο βίντεο αυτό μικρής διάρκειας διακρίνονται συντρίμμια διάσπαρτα σε μια πλατεία μπροστά από ένα κτίριο που φαίνεται ότι είναι το θέατρο της πόλης με κατεστραμμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα.



Μέσα σε ένα αυτοκίνητο διακρίνεται και μία σορός.

Το Τσερνίχιβ είναι μια πόλη με κατάφυτες λεωφόρους και εκκλησίες που μετρούν αιώνες και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας, του Κιέβου.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από το πυραυλικό πλήγμα καταστράφηκε η οροφή του θεάτρου.

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε Πολυτεχνείο και θέατρο στο Τσερνίχιβ

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 110  τραυματίστηκαν από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει ότι κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν έγινε η επίθεση, ενώ τουλάχιστον 12 από τους τραυματίες είναι παιδιά. Από το σύνολο των τραυματιών, οι 25 νοσηλεύονται. 
 
Станом на 13:00 відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по Драмтеатру в Чернігові


Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί πέντε νεκροί, ωστόσο ένα εξάχρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύ,ατα στο νοσοκομείο και κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα μαζί με  το άψυχο σώμα μιας γυναίκας που εντοπίστηκε, ανέβασαν τον συνολικο αριθμό στους επτά. 

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άνθρωποι από την ρωσική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Τσερνίχιβ.
 

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες«, έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.
 
 

Στο βίντεο αυτό μικρής διάρκειας διακρίνονται συντρίμμια διάσπαρτα σε μια πλατεία μπροστά από ένα κτίριο που φαίνεται ότι είναι το θέατρο της πόλης με κατεστραμμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο διακρίνεται και ένας άνθρωπος που έχει χάσει τη ζωή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκαν Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα - Μήνυμα από το 112

Προκαλεί η Τουρκία για την επίθεση στην Πράσινη Γραμμή: «Φταίνε οι Ελληνοκύπριοι, κάναμε ένα ανθρωπιστικό έργο»

Άρειος Πάγος: Η πρόεδρος ζητά προσοχή από τους δικαστές για τις παράνομες καταλήψεις των παραλιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης