Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε Πολυτεχνείο και θέατρο στο Τσερνίχιβ - Επτά νεκροί και 90 τραυματίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος χτύπησε Πολυτεχνείο και θέατρο στο Τσερνίχιβ - Επτά νεκροί και 90 τραυματίες

Τουλάχιστον 12 από τους τραυματίες στην περιοχή είναι παιδιά - Kόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής - ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

F34v8l_WcAAOre7
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει ότι κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν έγινε η επίθεση, ενώ τουλάχιστον 12 από τους τραυματίες είναι παιδιά. Από το σύνολο των τραυματιών, οι 25 νοσηλεύονται. 
 
Κλείσιμο
Станом на 13:00 відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по Драмтеатру в Чернігові


Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί πέντε νεκροί, ωστόσο ένα εξάχρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύ,ατα στο νοσοκομείο και κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα μαζί με  το άψυχο σώμα μιας γυναίκας που εντοπίστηκε, ανέβασαν τον συνολικο αριθμό στους επτά. 

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άνθρωποι από την ρωσική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Τσερνίχιβ.
 

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες«, έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο από το αποτέλεσμα της επίθεσης χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.
 
 

Στο βίντεο αυτό μικρής διάρκειας διακρίνονται συντρίμμια διάσπαρτα σε μια πλατεία μπροστά από ένα κτίριο που φαίνεται ότι είναι το θέατρο της πόλης με κατεστραμμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μέσα σε ένα αυτοκίνητο διακρίνεται και ένας άνθρωπος που έχει χάσει τη ζωή του.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Ειδήσεις σήμερα:

Νέο βίντεο από την επίθεση των Τουρκοκυπρίων - «Αποσυρθείτε αμέσως από τη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ» λένε Αμερικανοί βουλευτές

«Τα άκουσε» η Μελόνι στην Ιταλία επειδή κάλυψε το φέσι των τουριστών στην Αλβανία - «Πλήρωσε με χρήματα των φορολογούμενων»

Τι γνωρίζουμε για τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού - Το φθινόπωρο τα νέα εμβόλια στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης