Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών σε κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ - Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός

Ισραήλ: Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών σε κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ - Σε κρίσιμη κατάσταση αστυνομικός

Νεκρός ο δράστης - Ανάφλεξη στη Δυτική Όχθη μετά τον θάνατο του Παλαιστίνιου εφήβου από πυροβολισμούς Ισραηλινών

F230805AVS19-e1691256694327
Πανικός επικράτησε σε κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ όταν αστυνομικός, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης στο Ισράηλ, πυροβολήθηκε από ένοπλο ο οποίος στη συνέχεια «εξουδετερώθηκε». 

Η ισραηλινή αστυνομία περιέγραψε τον πυροβολισμό ως τρομοκρατική επίθεση και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ταυτοποιήθηκε ο δράστης. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, πρόκειται για 22χονο Παλαιστίνιο που «ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση και έφυγε από προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη».


Κλείσιμο
Οι πυροβολισμοί έρχονται μία ημέρα μετά τον θάνατο Παλαιστίνιου έφηβου σε επίθεση Ισραηλινών πολιτών σε παλαιστινιακό χωριό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σημειώνεται ότι δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν μετά τον θάνατο του Παλαιστίνιου εφήβου ο οποίος πυροβολήθηκε όταν έποικοι επιτέθηκαν σε χωριό, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Κάτοικοι του παλαιστινιακού χωριού Μπούρκα είπαν ότι οι Εβραίοι έποικοι μπήκαν στην κοινότητα το βράδυ της Παρασκευής, εκτόξευσαν πέτρες και πυρπόλησαν αυτοκίνητα. Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε ότι ένας 19χρονος σκοτώθηκε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός αναφέρεται ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι Ισραηλινοί πήγαν να βοσκήσουν τα πρόβατά τους κοντά στο χωριό και οι Παλαιστίνιοι προσπάθησαν να τους διώξουν. Ακολούθησε μια αντιπαράθεση που εξελίχθηκε σε πετροπόλεμο «και από τις δύο πλευρές» και «πυροβολισμούς και εκτόξευση πυροτεχνημάτων από τους Παλαιστίνιους».

«Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, Ισραηλινοί πολίτες πυροβόλησαν προς τους Παλαιστίνιους. Ως αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε, άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν και ένα παλαιστινιακό όχημα βρέθηκε καμένο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο βασικός ύποπτος, ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ, νοσηλεύεται επειδή τραυματίστηκε και ο ίδιος. Συνελήφθη ταυτόχρονα με έναν δεύτερο ύποπτο, πρώην εκπρόσωπο ενός βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος του Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, του νυν υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, τουλάχιστον ένας Ισραηλινός πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά σε κεντρικό δρόμο του Τελ Αβίβ. Η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι ερευνά το συμβάν ως «πιθανή» επίθεση.

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις εντεινόμενες επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε παλαιστινιακά χωριά στη Δυτική Όχθη, όπου η βία κλιμακώνεται εδώ και έναν χρόνο, με επιδρομές του στρατού και επιθέσεις των Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών στους δρόμους.

Ειδήσεις σήμερα

Φωτιές: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Σοφό Ασπροπύργου - Αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί με σκληρά αντίποινα μετά τα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

Κίνημα της πετσέτας: Βασίλειο ανομίας με ξαπλώστρες και ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια στα Φαλάσαρνα Χανίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης