Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος σε νέες κατηγορίες που αφορούν τον χειρισμό των διαβαθμισμένων εγγράφων που πήρε μαζί του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άσκησαν την περασμένη εβδομάδα αυτή τη νέα δίωξη σε βάρος του Τραμπ και δύο υπαλλήλων του σε σχέση με τα απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που κρατούσε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.
Ο Τραμπ αντιμετωπίζει συνολικά 40 κατηγορίες στην υπόθεση αυτή, αφού τον περασμένο μήνα του ασκήθηκε δίωξη για 37 αδικήματα. Ο βοηθός του, Γουόλτ Νόουτα, αντιμετωπίζει επίσης νέες κατηγορίες ενώ οι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη και σε έναν δεύτερο υπάλληλο του πρώην προέδρου, τον Κάρλος Ντε Ολιβέιρα.
Οι κατηγορίες αφορούν την προσπάθεια διαγραφής των πλάνων από τις κάμερες ασφαλείας, ψευδή κατάθεση στο FBI και παράνομη παρακράτηση ενός ακόμη εγγράφου το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικές με την εθνική άμυνα.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).