Πόλεμος στην Ουκρανία - CNN: Ο Πούτιν θέλει να «τραβήξει» την κρίση μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ το 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία - CNN: Ο Πούτιν θέλει να «τραβήξει» την κρίση μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ το 2024

Το σκεπτικό του Πούτιν πίσω από αυτή τη σκέψη παρουσιάζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN

putin_maketa
Την ανησυχία τους πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνυπολογίζει τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ στο σχέδιο πολέμου στην Ουκρανία, ελπίζοντας ότι μια ήττα του Μπάιντεν θα οδηγήσει τις ΗΠΑ να περιορίσουν τη στήριξή τους στο Κίεβο και να βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ρωσίας, δήλωσαν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο CNN.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι ο Πούτιν «προσπαθεί να αντέξει» μέχρι τις εκλογές του 2024.

Μια άλλη πηγή που έχει ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε πως «ο Πούτιν γνωρίζει ότι ο Τραμπ θα τον βοηθήσει. Το ίδιο θεωρούν και οι Ουκρανοί και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Έτσι, παρόλο που δεν έχουμε δει κάτι ρητά προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να υποθέσουμε ότι όλοι σκέφτονται την εξέλιξη αυτή».

Την ίδια στιγμή, ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης εξέφρασε στο CNN την πίστη ότι η προσπάθεια της Ρωσίας να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τις αμερικανικές εκλογές «είναι ακριβώς το σχέδιο του Πούτιν».

Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN υπό τον όρο της ανωνυμίας, πιστεύουν ότι ο Πούτιν μπορεί να βλέπει μια νίκη του Τραμπ ή κάποιου άλλου Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου ως έναυσμα για να αποσύρουν οι ΗΠΑ τη στήριξή τους προς την Ουκρανία. Λένε επίσης ότι το βλέμμα του Πούτιν στις εκλογές καθιστά ακόμη πιο σημαντικό για τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη προς την Ουκρανία, μια δέσμευση που η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να επαναλαμβάνει.

Κλείσιμο
Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες σχετικά με τη νοοτροπία του Πούτιν ή αν σκοπίμως παρατείνει τον πόλεμο με την ελπίδα μιας νίκης του Ντόναλντ Τραμπ ή των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές.

Αλλά οι εκλογές του επόμενου έτους παραμένουν ένας βασικός παράγοντας που κορυφαίοι δυτικοί αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας, των μυστικών υπηρεσιών και της διπλωματίας πιστεύουν ότι θα επηρεάσει τις αποφάσεις του Πούτιν στην Ουκρανία, καθιστώντας ακόμη λιγότερο πιθανό να επιλυθεί η κρίση πριν από το τέλος του επόμενου έτους.


Ειδήσεις σήμερα:

«Θυμωμένοι Έλληνες σε πόλεμο κατά της ξαπλώστρας» - Τι γράφει η Daily Mail για το «κίνημα της πετσέτας»

Στη φυλακή για άλλα 19 χρόνια ο Αλεξέι Ναβάλνι - Για «σταλινική ποινή» μιλά ο επικριτής του Πούτιν


Το τελευταίο «αντίο» στον 40χρονο εθελοντή πυροσβέστη στη Ρόδο - Ολοκληρώθηκε η δεύτερη νεκροψία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης