Κίνημα της πετσέτας – Daily Mail: Θυμωμένοι Έλληνες κατά όσων τους κλέβουν τις παραλίες

Κίνημα της πετσέτας – Daily Mail: Θυμωμένοι Έλληνες κατά όσων τους κλέβουν τις παραλίες

Η αντίδραση σε όσα συμβαίνουν στις παραλίες λαμβάνει χώρα σε αγαπημένους προορισμούς για τους Βρετανούς, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα

Kinima_Petsetas1
Με πόλεμο και σταυροφορία κατά της κατάληψης παραλιών από ξαπλώστρες παρομοιάζει η Daily Mail το κίνημα της πετσέτας που εξαπλώνεται στην Ελλάδα.

Η βρετανική εφημερίδα, που παρουσιάζει όσα συμβαίνουν στις ελληνικές παραλίες, επισημαίνει ότι το κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του σε νησιά που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημειδα, το κίνημα «δημιουργήθηκε στην Πάρο από κατοίκους κουραμένους από την έλλειψη ελεύθερου χώρου στις παραλίες» από την «επιθετική κατάληψη με τις ξαπλώστρες». Υποστηρίζουν ακόμη, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι οι παράνομες επιχειρήσεις »ξεπλένουν» τους παραθεριστές, οι οποίοι πληρώνουν υπερβολικά για μια θέση και δεν αφήνουν χώρο στους ντόπιους.

Από την Πάρο το κίνημα εξαπλώθηκε και αλλού και πλέον ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης έχει δώσει εντολή να παταχθούν οι παράνομες επιχειρήσεις.

Κλείσιμο
Τα μέλη του κινήματος λένε ότι οι παραλίες είναι δημόσιος χώρος στον οποίο όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης και ότι πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επεκτείνονται πέρα από τον χώρο που τους επιτρέπει η άδεια.

Σύντομα, μετά την Πάρο το κίνημα επεκτάθηκε και στη Νάξο και σε άλλα νησιά με συμμετοχή, αλλά και αψιμαχίες με ιδιοκτήτες που είχαν ξαπλώστρες στις ακτές.

Καταγράφει ακόμη η εφημερίδα τιμές στην Πάρο όπου για 60 ευρώ μπορεί να νοικιάσει κανένας μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες για όλη την ημέρα, ενώ για 120 ευρώ μπορεί κανένας να είναι σε «περιοχή VIP».

Υπενθυμίζει δε η Daily Mail ότι πέρυσι οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα έφτασαν τα 4,5 εκατομμύρια, ένας αριθμός-ρεκόρ σε σχέση με το 2021 όπου οι αριθμοί επηρεάζονταν και από την πανδημία.

Οι μάχες για την πετσέτα, καταλήγει η Daily Mail, έχουν εξαπλωθεί και σε άλλα αγαπημένα σημεία για τους Βρετανούς τουρίστες. Στην Κόστα ντελ Σολ, στην Ισπανία, ένα ξενοδοχείο έβαλε μάλιστα άνθρωπο με σφυρίχτρα για να κάνει τον «διαιτητή» στη μάχη της ξαπλώστρας κοντά στην πισίνα!



Ειδήσεις σήμερα:

Γεωργιάδης: Η παραγγελία εν μέσω καύσωνα και το πρόστιμο - «Έχει τελειώσει ο χοιρινός γύρος, θέλετε να βάλουμε κοτόπουλο;»

Λάρισα: «Σκότωσε στο ξύλο το παιδάκι μου, τη ζήλευε και την απειλούσε» λέει η μητέρα της αστυνομικού

Ρωσία: Σοβαρές ζημιές σε πλοία του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας από επίθεση με drones σε δύο λιμάνια - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης