Νέα Υόρκη: Η στιγμή της σύλληψης του serial killer εκδιδόμενων γυναικών - Η υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ

Νέα Υόρκη: Η στιγμή της σύλληψης του serial killer εκδιδόμενων γυναικών - Η υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ

Πρόκειται για τον 59χρονο αρχιτέκτονα Ρεξ Χιούερμαν - Τα λείψανα 10 γυναικών, μίας ανήλικης και ενός Ασιάτη είχαν ανακαλυφθεί προ δεκαετίας στο Gilgo Beach - Τα στοιχεία που πρόδωσαν την εμπλοκή του στην υπόθεση

rexe7ue8w
Στον μυστήριο θάνατο των 11 νεαρών εκδιδόμενων γυναικών που δολοφονήθηκαν πριν από 13 χρόνια έχουν στρέψει την προσοχή τους οι αρχές των ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα, καθώς φέρεται να έχουν στα χέρια τους τον πραγματικό υπεύθυνο για τα φρικτά εγκλήματα, από τα λίγα που έχουν στιγματίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 όταν η 23χρονη Σάνα Γκίλμπερτ εξαφανίστηκε στο Oak Beach της Νέας Υόρκης. Κατά την αναζήτηση της, οι αρχές ανακάλυψαν τα λείψανα μιας άλλης γυναίκας. Στη συνέχεια, άλλα τρία πτώματα βρέθηκαν κοντά, εγείροντας ανησυχίες για έναν κατά συρροή δολοφόνο.

shanna
Shannan Gilbert


Μετά από 13 χρόνια, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τελικά συνέλαβαν τον άνδρα που ευθύνεται για τα ανατριχιαστικά εγκλήματα. Πρόκειται για τον Ρεξ Χιούερμαν, έναν 59χρονο πλούσιο αρχιτέκτονα που συνελήφθη έξω από το γραφείο του στην Πέμπτη Λεωφόρο. Έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία τριών γυναικών και συνδέεται με μια τέταρτη, καθιστώντας τον ως τον κύριο ύποπτο για τις δολοφονίες στο Gilgo Beach.



Gilgo Beach Serial Killer Suspect Arrested


rex-jeue
Rex Heuermann
Κλείσιμο


Ο Ρεξ Χιούερμαν, ο οποίος ζούσε κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα λείψανα, ήταν υπό παρακολούθηση από πέρυσι. Οι αρχές επιβολής του νόμου αποφάσισαν να κάνουν τη σύλληψη νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο, λόγω ανησυχιών ότι μπορούσε να φύγει από τη χώρα. Η αστυνομία τον περιέγραψε ως «δαίμονα που περπάτησε ανάμεσά μας».

Τα θύματα που συνδέονται με τον Χιούερμαν είναι η Μελίσσα Μπαρθέλεμι, η Μέγκαν Γουότερμαν και η Άμπερ Κοστέλο, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για την Σάνα Γκίλμπερτ. Ο Χιούερμαν είναι επίσης βασικός ύποπτος για το θάνατο της Μαρίν Μπρέιναρντ-Μπαρνς, η οποία βρέθηκε κοντά στα άλλα τρία θύματα. Όλες τους ήταν εκδιδόμενες και διαφήμιζαν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά, κάτι που έκανε τους ερευνητές να πιστέψουν ότι ο δολοφόνος αρχικά επικοινώνησε μαζί τους μέσω της πλατφόρμας.

melissa
Melissa Barthelemy
megkan
Megan Waterman

amber
Amber Costello
marin
Maureen Brainard-Barnes


Κατά την έρευνα ανακαλύφθηκαν λείψανα ακόμη τεσσάρων γυναικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Τζέσικα Τέιλορ, της Βάλερι Μακ, ενός ανήλικου κοριτσιού και ενός αγνώστου ταυτότητας Ασιάτη. Σε έρευνες που ακολούθησαν στη συνέχεια, εντοπίστηκαν τα λείψανα ακόμη δύο ανθρώπων στην ίδια γεωγραφική περιοχή, στα ανοιχτά του Ocean Parkway. Η σορός της Σάνα Γκίλμπερτ είχε ανακαλυφθεί το 2011, λίγο πιο μακριά από τα υπόλοιπα θύματα, και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων.

jessica
Jessica Taylor
valerie
Valerie Mack

asian
Η φιγούρα του Ασιάτη


Οι εισαγγελείς έχουν συγκεντρώσει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων που συνδέουν τον Χιούερμαν με τα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του DNA που ανακτήθηκε από μια πεταμένη κρούστα πίτσας που ταίριαζε με γενετικό υλικό που βρέθηκε στα λείψανα των θυμάτων.

place

house


Οι αρχές έχουν σημειώσει εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ του Χιούερμαν και του πραγματικού δράστη των επιθέσεων που αναλύεται σε ένα προφίλ από το FBI το 2011 του «Δολοφόνου του Gilgo Beach». Το προφίλ απεικόνιζε έναν άνθρωπο «σαδιστή» μεν, που όμως μπορούσε εύκολα να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, ο Χιούερμαν εμφανίστηκε αυτάρεσκος και δεν μίλησε. Δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες. Μάρτυρες είχαν εντοπίσει προηγουμένως ένα φορτηγό παρόμοιο με αυτό που ανήκε στον Χιούερμαν την εποχή των δολοφονιών, τοποθετώντας το κοντά στα σπίτια των θυμάτων πριν από την εξαφάνισή τους.

What we know about Gilgo Beach murders suspect Rex Heuermann


Τα δείγματα από το DNA, συμπεριλαμβανομένου του DNA του Χιούερμαν που βρέθηκε πάνω σε ένα κομμάτι πίτσας και μιας τρίχας του που βρέθηκε στη σορό ενός εκ των θυμάτων, ενισχύουν τις υποψίες περί εμπλοκής του στους φόνους.

Ο Χιούερμαν, ο οποίος μεγάλωσε στο Massapequa Park, έχει κάνει δύο γάμους και έχει μια κόρη και ένα θετό γιο. Εργάστηκε ως αρχιτέκτονας, με ειδίκευση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Τμήματος Κτιρίων της Νέας Υόρκης και ιδιωτών αρχιτεκτόνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Άγιος Παντελεήμονας: Κοντά στον δολοφόνο της 46χρονης τρανς η ΕΛΑΣ - Τα δύο στοιχεία που «δείχνουν» το κίνητρο του δράστη

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν καταλάβαμε πόσο σημαντική ήταν η κυβερνητική σταθερότητα για την κοινωνία

Taste Atlas: Ποιο ελληνικό φαγητό είναι ανάμεσα στα 50 χειρότερα του κόσμου - Πιο κάτω και από... μυρμήγκια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης