Ρωσία - Liberation: Στη Μόσχα βρίσκεται ο Πριγκόζιν - Διαπραγματεύεται το μέλλον της Wagner

Ρωσία - Liberation: Στη Μόσχα βρίσκεται ο Πριγκόζιν - Διαπραγματεύεται το μέλλον της Wagner

Από τις αρχές Ιουλίου βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα ο επικεφαλής της Wagner και έχει μιλήσει και με τον Πούτιν, αναφέρει το γαλλικό μέσο

Prigozin_Exof
Στη Μόσχα φέρεται να βρίσκεται ο Γεβγκένι Πριγκόζιν τουλάχιστον από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με τη Liberation, η οποία επικαλείται πηγές στις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.

Ο επικεφαλής της Wagner, η τύχη του οποίου δεν είχε διευκρινιστεί με λεπτομέρειες μετά την αποτυχημένη εξέγερση, φέρεται να έχει περάσει το τελευταίο διάστημα αυτό διαπραγματευόμενος την τύχη της ομάδας μισθοφόρων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές της Liberation, ενώ έχει συναντηθεί, επίσης, με τον επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζολότοφ και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στις 6 Ιουλίου, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι ο Πριγκόζιν επέστρεψε στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι η προσφορά του στους μισθοφόρους της Wagner να «μετακομίσουν» στη Λευκορωσία εξακολουθεί να ισχύει.

Ο Πριγκόζιν ξεκίνησε μια «πορεία για τη δικαιοσύνη» κατά των Ρώσων στρατιωτικών ηγετών στις 23 Ιουνίου. Οι μισθοφόροι του κατέλαβαν το Ροστόφ, στη νότια Ρωσία και πραγματοποίησαν πορεία 200 χιλιομέτρων προς τη Μόσχα, για να τερματίσουν απότομα την εξέγερση λιγότερο από 24 ώρες μετά την έναρξή της.

Κλείσιμο
Ως αποτέλεσμα μιας «αδιευκρίνιστης» συμφωνίας που φέρεται να μεσολάβησε με τον Λουκασένκο, ο Πριγκόζιν και οι μισθοφόροι του είχαν τη δυνατότητα να φύγουν για τη Λευκορωσία για να αποφύγουν τις διώξεις.

Στις 27 Ιουνίου, ο Λουκεσάνκο δήλωσε ότι το «αφεντικό» των μισθοφόρων είχε φτάσει στη χώρα του, ενώ την ίδια ημέρα μια ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης ανέφερε ότι το αεροπλάνο που τον μετέφερε, «πέταξε» πίσω στη Ρωσία, χωρίς να είναι σαφές αν ο Πριγκόζιν επέβαινε σε αυτό.


Ειδήσεις σήμερα:

H κόκκινη Έφη έχει... δύο «βουνά» μπροστά της και τον Νίκο Παππά

Εντυπωσιακό βίντεο: Θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό περνάει τη γέφυρα της Αττικής Οδού στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στο σπίτι της κατέρρευσε η δημοσιογράφος Ίσμα Τουλάτου που πέθανε τρεις ημέρες πριν γεννήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης