Ρωσία: Ο Πριγκόζιν σπάει τη σιωπή του - «Σύντομα θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο»

Ρωσία: Ο Πριγκόζιν σπάει τη σιωπή του - «Σύντομα θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο»

Σε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 41 δευτερολέπτων, υπερασπίστηκε την σύντομη ανταρσία της παραστρατιωτικής ομάδας που ηγείται - Συνεχίζεται η στρατολόγηση

prigozhin_35_2
Από τις 24 Ιουνίου, όταν απέτυχε η απόπειρα εξέγερσης της ομάδας μισθοφόρων Wagner στη Ρωσία, ο επικεφαλής της, Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως, ωστόσο, σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, Αλεξάντερ Λουκασένκο, βρίσκεται στη χώρα του.

Σήμερα, όμως, ο «αντάρτης» της Wagner έδωσε σημεία ζωής, μέσω της πλατφόρμας «Telegram».  Σε ηχητικό μήνυμα διάρκειας 41 δευτερολέπτων, ο Πριγκόζιν υπερασπίστηκε την σύντομη ανταρσία της παραστρατιωτικής ομάδας που ηγείται και ζήτησε την υποστήριξη των Ρώσων καθώς η οργάνωσή του συνεχίζει τη στρατολόγηση παρά το τελεσίγραφο του ηγέτη της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στους μισθοφόρους του.

«Θέλω να κατανοήσετε ότι η «πορεία δικαιοσύνης» μας αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση προδοτών και την κινητοποίηση της κοινωνίας μας. Και νομίζω ότι πετύχαμε πολλά απ’ αυτά», είπε στο ηχητικό μήνυμά του. Πρόσθεσε επίσης ότι, «Στο εγγύς μέλλον είμαι βέβαιος ότι θα δείτε τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας».

Οι δηλώσεις του ηγέτη της «Wagner» έρχονται την ώρα που η ομάδα μισθοφόρων συνεχίζει τις προσπάθειες στρατολόγησης νέων μελών. Ο Πριγκόζιν φέρεται να εθεάθη να αναχωρεί από το Ροστόφ-ον-Ντον της νότιας Ρωσίας, αφότου απέσυρε τα στρατεύματά του, και έκτοτε υπάρχουν εικασίες για το πού βρίσκεται. Κλήθηκε να βρει άσυλο στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο συμφωνίας για τον τερματισμό της ανταρσίας της ομάδας του το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Συνεχίζει τη στρατολόγηση η Wagner

Κλείσιμο
Το δίκτυο «Grey Zone» στο Telegram, που συνδέεται με την οργάνωση του Πριγκόζιν, έχει αναρτήσει και διαφημίσεις στρατολόγησης, μία εκ των οποίων αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι τα κέντρα της Wagner στη Ρωσία έχουν προσωρινά σταματήσει να λειτουργούν, η ομάδα μισθοφόρων συνεχίζει τη στρατολόγηση προσωπικού. Ζητούνται όλες οι στρατιωτικές ειδικότητες, εκτός από εκείνη των στρατηγικών πυραύλων ».

Η καμπάνια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το τελεσίγραφο του Ρώσου προέδρου προς τα μέλη της Wagner να επιλέξουν τρεις εναλλακτικές λύσεις: να υπογράψουν συμβόλαια με το ρωσικό στρατό, να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή να ακολουθήσουν τον Πριγκόζιν στην εξορία στη Λευκορωσία.

Και μπορεί ο Γεβγκένι Πριγκόζιν να εμφανίστηκε, έστω και μέσω ηχητικού μηνύματος, ωστόσο, ο άλλοτε επικεφαλής του ρωσικού στρατού Σεργκέι Σουρβίκιν παραμένει άφαντος μετά την είδηση που κυκλοφόρησε από ρωσικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»

Δείτε live την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής - Τασούλα προτείνει η ΝΔ

Μαύρος (MRB): Ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει είναι περισσότερο μορφωμένος από τον Τσίπρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης