TikTok: Αυτό είναι το νέο θανατηφόρο «challenge» - Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη θάλασσα

TikTok: Αυτό είναι το νέο θανατηφόρο «challenge» - Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη θάλασσα

Η νέα πρόκληση που κάνει θραύση είναι άνθρωποι να κάνουν άλμα από το πίσω μέρος σκάφους που κινείται με μεγάλη ταχύτητα – Σύμφωνα με τους ειδικούς, έσπασαν τον λαιμό τους

boatjump_tiktok_xr
Σε μία νέα πρόκληση που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στο TikTok αποδίδουν οι αρχές της Αλαμπάμα τέσσερις θανάτους.

Το «boat jumping challenge» έχει αποδειχθεί έντονα επικίνδυνο. Οι μετέχοντες εκτοξεύονται στη θάλασσα από το πίσω μέρος ενός σκάφους που συνεχίζει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Αλαμπάμα, οι τέσσερις άνθρωποι που σκοτώθηκαν κατά την πρόκληση, έσπασαν ακαριαία τον λαιμό τους.

«Τους τελευταίους έξι μήνες είχαμε τέσσερις πνιγμούς που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν. Έκαναν μια πρόκληση TikTok. Είναι όταν μπαίνεις σε μια βάρκα που πηγαίνει με μεγάλη ταχύτητα, πηδάς από την πίσω μεριά της βάρκας, δεν βουτάς, πηδάς με τα πόδια πρώτα και απλά γέρνεις στο νερό», δήλωσε ο Τζιμ Ντένις στο WBMA.



Κατέγραψαν τον θάνατό τους στο TikTok

Η νέα μόδα έχει αποκτήσει δημοφιλία από την αρχή του έτους. Το πρώτο θύμα έχασε τη ζωή του τον Φεβρουάριο, αφού βούτηξε στον ποταμό Κούζα , ενώ η σύζυγός του και τα παιδιά τους παρακολουθούσαν από το εσωτερικό της βάρκας.

Κλείσιμο


Παρά το τραγικό τέλος, άλλοι τρεις αγνόησαν τις προειδοποιήσεις των διασωστών και υπέκυψαν στην ίδια μοίρα. Μια αναζήτηση στο TikTok για το "#boatjumping" ή οποιαδήποτε επανάληψη των δύο λέξεων δείχνει μια ροή από τολμηρούς που κινηματογραφούν τις πιθανές επαφές τους με αυτό που ο Dennis αποκάλεσε «άμεσο θάνατο».

tiktokchallenge1


Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο υψηλός ρυθμός ταχύτητας του σκάφους σε συνδυασμό με το νερό που είναι ακίνητο, δημιουργούν ένα επικίνδυνο σημείο «πρόσκρουσης» που παραπέμπει σε τσιμέντο.



Εάν ένα άτομο που πηδάει από ένα κινούμενο σκάφος δεν προστατεύει τον αυχένα και το κεφάλι του, μπορεί να μείνει μόνιμα παράλυτο, αν όχι να πεθάνει ακαριαία.

Ο Ντένις προτρέπει τους βαρκάρηδες να αποφύγουν τη θανατηφόρα τάση και να παροτρύνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα να μην συμμετέχουν.



Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε φωτογραφίες: Το βλέμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου μόλις συνάντησε τον Τσίπρα στη Βουλή


Η μπουγάτσα έγινε κατά λάθος… παγωτό ξυλάκι και κάνει θραύση στους τουρίστες στη Θεσσαλονίκη


Ξεκινούν αύριο οι θερινές εκπτώσεις - Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης