Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης της Τιμοσένκο

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης της Τιμοσένκο

Δικαστής αρνήθηκε να επιτρέψει την απελευθέρωση υπό όρους της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης της Τιμοσένκο
Δικαστής αρνήθηκε την Δευτέρα να επιτρέψει την απελευθέρωση υπό όρους της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλιας Τιμοσένκο, που παραμένει προφυλακισμένη, εξέλιξη που ανέβασε κι άλλο την πολιτική ένταση που προκαλεί η δίκη της για κατάχρηση εξουσίας.

Όταν ο δικαστής απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής της και όρισε την επόμενη δικάσιμο για την Τετάρτη, δεκάδες υποστηρικτές της, φωνάζοντας το μικρό της όνομα, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο και έκαναν πορεία εμποδίζοντας προσωρινά την κυκλοφορία. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με μερικούς εξ αυτών όταν επιχείρησαν να τους απομακρύνουν για να περάσει όχημα με την πρώην πρωθυπουργό.

Κλείσιμο
Η προφυλάκιση της Τιμοσένκο προκάλεσε επικρίσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υποστήριξαν ότι ενισχύει την εντύπωση πως η δίκη της έχει πολιτικά κίνητρα.

Η 50χρονη πολιτικός έχει επανειλημμένα αρνηθεί να συνεργαστεί με τον δικαστή Ροντιόν Κίριγιεφ μετά την έναρξη της δίκης της τον Ιούνιο και τον έχει αποκηρύξει χαρακτηρίζοντάς τον "μαριονέτα" του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, πολιτικού της αντιπάλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης