Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: Ο Σούνακ καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν «υπευθυνότητα» - Έκτακτη σύσκεψη της ομάδας «Cobra»

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: Ο Σούνακ καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν «υπευθυνότητα» - Έκτακτη σύσκεψη της ομάδας «Cobra»

Τι γράφει στο μήνυμά του - Αρνήθηκε να πει αν είναι καλή ή κακή είδηση η αμφισβήτηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν - Συνεδριάζει η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων

SUNAK-POLEMOS
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κάλεσε «όλα τα μέρη να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τους αμάχους» εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

«Το πιο σημαντικό (...) για όλα τα μέρη είναι να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύουν τους αμάχους», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο BBC, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση «από κοντά» και θα συνομιλήσει με ορισμένους από τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναλυτικά στο μήνυμά του αναφέρει: 

"Πρόκειται για μια εξελισσόμενη κατάσταση και νομίζω ότι το σωστό σε αυτή τη συγκυρία είναι να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε επαφή με τους συμμάχους μας, που είμαστε και θα μιλήσω μαζί τους αργότερα σήμερα. Επίσης καλούμε όλα τα μέρη να ασκήσουν υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τις ζωές των πολιτών».

Ερωτηθείς αν έχει μιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σούνακ επανέλαβε ότι βρίσκεται σε επαφή με τους συμμάχους "όπως θα περίμενε κανείς να είμαστε συντονισμένοι σε μια τέτοια κατάσταση".

Ερωτηθείς για τους Βρετανούς πολίτες που παραμένουν στη Ρωσία, ο Σούνακ δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο "έχει από καιρό ταξιδιωτικές συστάσεις για την αποφυγή ταξιδίων στη Ρωσία και ότι "οι πολίτες θα πρέπει να ελέγχουν συνεχώς την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών για ενημερώσεις.

Συνεδριάζει η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων

Η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της βρετανικής κυβέρνησης που φέρει την κωδική ονομασία “Cobra” συνεδριάζει εκτάκτως, συζητώντας στην κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ρωσία, όπως έκανε γνωστό σήμερα η ρεπόρτερ του BBC Λάουρα Κούνσμπεργκ.

Η Κούνσμπεργκ είχε νωρίτερα σήμερα, μία συνέντευξη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σούνακ δήλωσε ότι θα συνομιλήσει με τους συμμάχους της Βρετανίας, ενώ παρότρυνε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη ρωσική διαμάχη να αποφύγουν ενέργειες σε βάρος αμάχων πολιτών.


Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ροστόφ μπήκαν άντρες της Wagner - «Ο μισός στρατός της Ρωσίας είναι έτοιμος να έρθει μαζί μας» είπε ο Πριγκόζιν


Τα ποσοστά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις - Προς επτακομματική Βουλή


Έλληνες καλλιτέχνες που «εξαφανίστηκαν» - Όσοι επέστρεψαν και εκείνοι που κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται σήμερα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης