Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έδρασε μόνος ο Μπρέιβικ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έδρασε μόνος ο Μπρέιβικ

Η αστυνομία της Νορβηγίας εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να μην έδρασε μόνος ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στη χώρα σκοτώνοτας 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησάκι Ουτόγια

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έδρασε μόνος ο Μπρέιβικ
Η αστυνομία της Νορβηγίας εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να μην έδρασε μόνος ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στη χώρα σκοτώνοτας 77 ανθρώπους στο Όσλο και στο νησάκι Ουτόγια.

"Ακόμη προσπαθούμε να διευκρινίσουμε αν ήταν μόνος ή όχι", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Κρίστιαν Χάτλο. "Μέχρι τώρα τίποτα δεν υποδηλώνει ότι συνεργαζόταν με οποιονδήποτε. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, για αυτό ερευνούμε ακόμη", πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας την πληροφορία ότι ο Μπρέιβικ είχε τηλεφωνήσει από το νησί Ουτόγια πριν από τη σύλληψή του ο Χάτλο είπε ότι η αστυνομία έχει ηχογραφήσει μια φωνή που πιστεύεται ότι ανήκει στον 32χρονο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η αστυνομία ερευνά κάθε πληροφορία που μπορεί να βρει για τον Μπρέιβικ, όπως τα οικονομικά του στοιχεία, τα τηλεφωνήματα που έκανε, ακόμη και πώς έπαιζε το διαδικτυακό παιχνίδι World of Warcraft.

Νωρίτερα αστυνομικοί άρχισαν να μαζεύουν από το νησί Ουτόγια τα προσωπικά είδη που άφησαν τα θύματα και οι επιζώντες του μακελειού. Τα κινητά τηλέφωνα, οι κάμερες και οι φορητοί υπολογιστές θα κατασχεθούν επειδή ενδέχεται να περιέχουν πληροφορίες για τις κινήσεις του Μπράιβικ στο νησί.

Ο Χάτλο δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την ψυχιατρική εξέταση που διέταξε το δικαστήριο για τον Μπρέιβικ. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου ωστόσο δήλωσε ότι ο πελάτης του ζήτησε να εξεταστεί από Ιάπωνες ψυχίατρους γιατί πιστεύει ότι "ένας Ιάπωνας θα τον καταλάβαινε καλύτερα από έναν Ευρωπαίο", ειδικά όσον αφορά τις αντιλήψεις του για το "αίσθημα τιμής".

Το αίτημα αυτό δεν είναι η μοναδική "εκκεντρικότητα" που έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο Μπρέιβικ. Στη μοναδική μέχρι τώρα εμφάνισή του στο δικαστήριο, στις 25 Ιουλίου, ζήτησε να του επιτραπεί να παραστεί με στρατιωτική στολή αλλά και να μιλάει αγγλικά. Το σαββατοκύριακο οι νορβηγικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι ζητούσε επίσης την παραίτηση του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης, του γενικού επιτελείου στρατού και του βασιλιά της χώρας. Φέρεται μάλιστα να πιστεύει ότι πρέπει να ανατεθεί στον ίδιο η αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων της Νορβηγίας.

   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης