Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο διαψεύδει ότι είναι σοβαρά άρρωστος, εν μέσω φημολογίας για την κατάσταση της υγείας του

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο διαψεύδει ότι είναι σοβαρά άρρωστος, εν μέσω φημολογίας για την κατάσταση της υγείας του

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, ο οποίος εμφανίστηκε κουρασμένος και ασταθής μετά την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα, είπε πως μολύνθηκε από αδενοϊό και δεν υπήρξε λόγος ανησυχίας

Collage_Maker-24-May-2023-12-18-AM-8878
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο θέλησε σήμερα να διαψεύσει τη φημολογία περί σοβαρού προβλήματος υγείας και στη διάρκεια σύσκεψης είπε μεταξύ άλλων: «Δεν πεθαίνω, παιδιά!».



Η φημολογία ότι ο 68χρονος Λουκασένκο είναι σοβαρά άρρωστος αναπτύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα. Ο Λευκορώσος ηγέτης εμφανίστηκε κουρασμένος και ασταθής μετά την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει περίπου 300 μέτρα μακρύτερα, μια απόσταση την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλοι ηγέτες διένυσαν περπατώντας.

Παρότι βραχνιασμένος, ο Λουκασένκο είπε πως μολύνθηκε από αδενοϊό και δεν υπήρξε λόγος ανησυχίας. «Αν κάποιος νομίζει ότι πεθαίνω, ας ηρεμήσει», είπε ο 68χρονος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Δεν πεθαίνω, παιδιά! Θα πρέπει να με ανεχθείτε για πολύ καιρό ακόμα».

Την περασμένη Δευτέρα, η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια παρότρυνε τους υποστηρικτές της να είναι σε «εγρήγορση» σε περίπτωση που παρουσιαστεί η ευκαιρία να επαναφέρουν τη Λευκορωσία «στον δρόμο της δημοκρατίας».

Ο Λουκασένκο κυβερνά με σιδηρά πυγμή τη Λευκορωσία από το 1994. Πέρυσι επέτρεψε σε ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το έδαφος της χώρας του ως ορμητήριο για την εισβολή τους στη γειτονική Ουκρανία.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά, οι πολίτες επιβράβευσαν τις λύσεις που δώσαμε

Εκλογές 2023: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης (24/5) συγκαλεί η Σακελλαροπούλου

Πένθος στα Τρίκαλα για τον 37χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε στο τροχαίο στην Αθήνα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης