Εκτός φυλακής ο Ταραμπέλα - «Αυτή η περίοδος ήταν μια πραγματική δοκιμασία», δήλωσε

Εκτός φυλακής ο Ταραμπέλα - «Αυτή η περίοδος ήταν μια πραγματική δοκιμασία», δήλωσε

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής θα παραμείνει σε κατ΄οικον περιορισμό με βραχιολάκι - «Η κράτηση ήταν δύσκολη», είπε μετά την αποφυλάκισή του

tarabella
Εκτός φυλακής με βραχιολάκι βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ένας από τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate.

Η αποφυλάκισή του έρχεται λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος και αυτός αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αποφυλάκιση και κατ΄οικον περιορισμό με βραχιολάκι αποφάσισαν, χθες, οι βελγικές αρχές και για την Εύα Καϊλή.

«Η κράτηση ήταν δύσκολη», είπε λίγο μετά την αποφυλάκισή του ο Βέλγος ευρωβουλευτής.

«Είμαι ανακουφισμένος που μπορώ να συναντήσω την οικογένειά μου. Αυτή η περίοδος ήταν μια πραγματική δοκιμασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων. Επαναλαμβάνω: δεν υπάρχει καμία κατηγορία εναντίον μου, αλλά παραμένω στη διάθεση των ανακριτών να απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσουν», δήλωσε κατά την έξοδό του από τη φυλακή.

Οπως γράφει το βελγικό rtl.be ο Ταραμπέλα θα μπορέσει να συνεχίσει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, οι οποίες δεν απαιτούν φυσική παρουσία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις μέσω διαδικτύου, αλλά όχι να ψηφίζει, καθώς η ψηφοφορία εξ αποστάσεως δεν είναι πλέον δυνατή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου η βελγική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την παράταση της προφυλάκισης του Μαρκ Ταραμπέλα κατά ένα μήνα. Ο Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο κύκλωμα διαφθοράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδιο με τον Νίκο Μάνεση και τον βουλευτή Καππάτο στο Αργοστόλι - Επίθεση από περαστικό

Αναχώρησαν για τις διακοπές του Πάσχα οι Έλληνες celebrities

Οι σελέμπριτις καλεσμένοι, οι αμφίβολοι και οι ανεπιθύμητοι στη στέψη του βασιλιά Κάρολου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης