Κίνα: Mακρόν όπως... ροκ σταρ - Θερμή υποδοχή από πλήθος φοιτητών - Δείτε βίντεο

Κίνα: Mακρόν όπως... ροκ σταρ - Θερμή υποδοχή από πλήθος φοιτητών - Δείτε βίντεο

Εκατοντάδες φοιτητές τον επευφημούσαν ζητώντας μια selfie ή μια χειραψία μαζί του

macron_kina2
Υποδοχή «ροκ σταρ» επεφύλαξαν στον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν στην Κίνα με πλήθος κόσμου να συρρέει σε πανεπιστήμιο που επισκέφτηκε πριν το τέλος της τριήμερης επίσκεψης του στη χώρα, κατά την οποία και άσκησε έντονες πιέσεις στον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ώστε να βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν, ο οποίος έφτασε στο Πεκίνο την Τετάρτη, είπε ότι επιδιώκει να αποτρέψει την Κίνα από το να υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική χώρα.

Το πρωί της Παρασκευής ο Γάλλος πρόεδρος πήγε στην πόλη Γκουανγκτζόου, όπου εκατοντάδες φοιτητές τον επευφημούσαν ζητώντας μια selfie ή μια χειραψία μαζί του.

Δείτε βίντεο




Ο Μακρόν, μίλησε με φοιτητές στο γυμναστήριο της πανεπιστημιούπολης και απάντησε στις ερωτήσεις τους πριν από το δείπνο με τον Σι και συναντήσεις με Κινέζους επενδυτές.
Όλα αυτά την ώρα που όπως σημειώνει η Daily Mail στη Γαλλία καταγράφεται η ακραία αντίθεση των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε ένα από τα αγαπημένα  εστιατόρια του προέδρου εν μέσω των ταραχών για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκε η διεθνής πίεση στην Κίνα για να αναλάβει ρόλο υπέρ της ειρήνευσης στην Ουκρανία. Διότι, αν το Πεκίνο εμφανίζεται επισήμως ουδέτερο, ο Σι Τζινπίνγκ δεν έχει ποτέ καταδικάσει την ρωσική εισβολή, ούτε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κλείσιμο
Αντιθέτως, μετακινήθηκε πρόσφατα μέχρι την Μόσχα για να προβάλει την συμμαχία του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την δημιουργία μαζί του ενός αντιδυτικού μετώπου.

Σε αυτήν την συγκυρία, ο Εμανουέλ Μακρόν τρέφει την φιλοδοξία να γίνει η φωνή που ενώνει την Ευρώπη και για τον λόγο αυτόν προσκάλεσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να τον συνοδεύσει στο Πεκίνο, όπως υπενθύμισε κατά την διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ότι υπολογίζει σε αυτόν «για να επαναφέρει την Ρωσία στην λογική» και για την επιστροφή όλων των πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά την διάρκεια της τετ-α-τετ συνάντησής τους στο Πεκίνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Οι νέοι να ψηφίσουν, να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους - Δείτε βίντεο

Wall Street Journal: Γιατί τα αφεντικά που αναζητούν σκληρά εργαζόμενους, προσλαμβάνουν «ώριμους» υπαλλήλους

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον άγριο ξυλοδαρμό γονέων από τον 50χρονο γιο τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης