Πάπας Φραγκίσκος: Έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων στις φυλακές ανηλίκων

Πάπας Φραγκίσκος: Έπλυνε τα πόδια 12 κρατουμένων στις φυλακές ανηλίκων

Δείτε φωτογραφίες από την Τελετή του Νιπτήρος για τη Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών – Ο πάπας μπήκε στο παρεκκλήσι της φυλακής ανηλίκων με αναπηρικό καροτσάκι ενώ κράτησε και μπαστούνι

pope_1
Τα πόδια 12 νεαρών κρατουμένων, αντρών και γυναικών, έπλυνε ο πάπας Φραγκίσκος που μετέβη για την Τελετή του Νιπτήρος της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών στις φυλακές ανηλίκων Καζάλ Ντελ Μάρμο.

Κατά την ομιλία του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναλογίστηκε το νόημα της επιλογής του Ιησού να πλύνει τα πόδια των μαθητών του, επισημαίνοντας ότι το μάθημα που μπορεί να πάρει κανείς είναι ότι πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλον.

Ο πάπας Φραγκίσκος, που την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τρεις ημέρες, έφτασε στη φυλακή με ένα λευκό αυτοκίνητο Fiat. Στο παρεκκλήσι μπήκε με αναπηρικό καροτσάκι, ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας παρέμεινε κυρίως καθιστός.

pope_2


Στη συνέχεια περπάτησε με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού για να πλύνει τα πόδια 10 νέων ανδρών και δύο νεαρών γυναικών, που κάθονταν σε υπερυψωμένη εξέδρα κοντά στον βωμό.

Κλείσιμο
Η εξέδρα επέτρεψε στον πάπα να πλύνει και να φιλήσει τα πόδια τους χωρίς να σκύψει μέχρι το έδαφος, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.


Πριν από την εκλογή του Φραγκίσκου, η τελετή της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών πάντα γινόταν στη βασιλική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού, στη Ρώμη. Ωστόσο όταν εξελέγη, αποφάσισε να αλλάξει την παράδοση και να βρεθεί κοντά σε ανθρώπους που υποφέρουν και νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

pope_3
pope_4


Ειδήσεις σήμερα:

«Στόχος καλύτεροι μισθοί και αμοιβές - Επαναστατικό εργαλείο η Αναπτυξιακή Τράπεζα», λέει ο Μητσοτάκης

Αντετοκούνμπο, Λόπεζ και… Παπανδρέου - Η δημοπρασία που «σαρώνει» για καλό σκοπό

Ισπανικά ταμπλόιντ γράφουν ότι η Κλάρα Κία απάτησε τον Πικέ με τον Γκουαρδιόλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης