Κατάθεση του Φρ. Ολάντ για την υπόθεση Στρος-Καν

Κατάθεση του Φρ. Ολάντ για την υπόθεση Στρος-Καν

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία, αναμένεται να καταθέσει..

Κατάθεση του Φρ. Ολάντ για την υπόθεση Στρος-Καν
Ο σοσιαλιστής βουλευτής Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία, αναμένεται να καταθέσει σήμερα Τετάρτη στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα σχετικά με τη μήνυση για βιασμό που κατέθεσε η Τριστάν Μπανόν εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με μία πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Ο Ολάντ είναι ένας από τους ανθρώπους που φέρεται ότι είχε ενημερωθεί για την επίθεση την οποία η Μπανόν καταγγέλλει ότι δέχθηκε από τον Στρος-Καν το 2003.

Κλείσιμο
Ο σοσιαλιστής βουλευτής, που έχει επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται να καταθέσει, είχε ζητήσει χθες Τρίτη να καταθέσει ως μάρτυρας «το συντομότερο δυνατό».

«Αυτό που δεν δέχομαι είναι η εκμετάλλευση αυτής της υπόθεσης που δεν με αφορά, που δεν αφορά το Σοσιαλιστικό Κόμμα, για πολιτικούς σκοπούς. Απαιτώ να σταματήσει αυτό. Αρκετά!», είχε δηλώσει ο Ολάντ χθες το βράδυ.

Η Αν Μανσουρέ, μητέρα της Τριστάν Μπανόν, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είχε ενημερώσει τον Ολάντ, το 2003 όταν ήταν πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την επίθεση που δέχθηκε η κόρη της.

Η Μανσουρέ πάντως επεσήμανε στην εφημερίδα Libration ότι «δεν κατηγορεί για τίποτε» τον Φρανσουά Ολάντ, του οποίου τη συμπεριφορά χαρακτηρίζει «βαθιά ανθρώπινη».

Ο Ολάντ από τη μεριά του έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι η Μανσουρέ τον είχε ενημερώσει ότι υπήρξε «συμβάν» μεταξύ της Μπανόν και του Στρος-Καν, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, και ότι την είχε συμβουλεύσει να απευθυνθεί στην αστυνομία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης