Ιταλία: Νέα γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος η Έλι Σλάιν

Ιταλία: Νέα γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος η Έλι Σλάιν

Η βουλευτής επικράτησε  με πάνω από 53% στην ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατ. μέλη και φίλοι του κόμματος

elly_schlein_1
Η βουλευτής Έλι Σλάιν είναι η νέα γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας. Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Με καταμετρημένο πάνω από το 80% των ψήφων, επικράτησε με  ποσοστό 53,8%  στην εκλογική διαδικασία στην οποία πήραν μέρος χθες Κυριακή πάνω από 1.300.00 μέλη και φίλοι των Δημοκρατικών.

Ο έτερος υποψήφιος, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι, έλαβε το 46,2% και συνεχάρη την Σλάιν για την ξεκάθαρη νίκη της.

Η 37χρονη  γραμματέας εκφράζει αριστερές θέσεις. Τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας. Θεωρεί προτεραιότητα την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

«Ο λαός των Δημοκρατικών είναι ζωντανός και είναι έτοιμος να σηκώσει και πάλι το ανάστημά του, με ξεκάθαρη γραμμή. Θέλουμε να αποτελέσουμε πρόβλημα για την κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι», δήλωσε η Σλάιν, 

Το  Δημοκρατικό Κόμμα διέρχεται δύσκολη φάση μετά την ήττα της Κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου και την απόφαση του γραμματέα του και πρώην πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, να παραιτηθεί.

Ο  Μπονατσίνι, σύμφωνα με τους αναλυτές, εκφράζει κυρίως τον κεντρώο, μεταρρυθμιστικό χώρο, ενώ οι θέσεις της Σλάιν θεωρούνται πιο κοντά σε μια πιο αριστερή, ριζοσπαστική προσέγγιση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Αποφασισμένος για διαγραφή Πολάκη ο Τσίπρας - Έτοιμος για σύγκρουση δηλώνει ο βουλευτής Χανίων

«Ινστιτούτο της απάτης»: Θύμα του και η φιναλίστ του διαγωνισμού ομορφιάς Σταρ Ελλάς

Η ελληνική και η σχέση της με τις άλλες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης