Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 43.500 οι νεκροί

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 43.500 οι νεκροί

Οι επιχειρήσεις διάσωσης στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τα 7,8 Ρίχτερ, σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό την περασμένη Κυριακή

toyrkia-seismos1
Μετρά τις πληγές της η Τουρκία μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, όπου οι νεκροί έφτασαν τους 43.556, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τα 7,8 Ρίχτερ, σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό την περασμένη Κυριακή.

Όταν μια άλλη σεισμική δόνηση έπληξε την επαρχία Χατάι τη Δευτέρα, πολλά κτίρια κατέρρευσαν, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και προκαλώντας νέες επιχειρήσεις διάσωσης. Αλλά μέχρι την Τρίτη, οι προσπάθειες για τη διάσωση επιζώντων είχαν σταματήσει και το κέντρο της πόλης της Αντάκιας ήταν έρημο.

Ακουγόταν μόνο ήχοι εκσκαφέων να απομακρύνουν συντρίμμια από τα κοντινά κτίρια που κατέρρευσαν, καθώς εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα πτώματα μιας μητέρας και μιας κόρης.

Την ίδια ώρα, τουρκικές ειδικές δυνάμεις εστάλησαν σήμερα για να διασώσουν κατοικίδια ζώα - σκύλους, γάτες και πουλιά - που βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα κτίριο που υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ και για το οποίο έχει δοθεί εντολή κατεδάφισης.

Από το πρωί και ενώ μηχανήματα δούλευαν ήδη, ανέφερε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, υπερασπιστές δικαιωμάτων των ζώων αντιτάχθηκαν στην καταστροφή του κτιρίου Galeria, επικαλούμενοι την παρουσία κατοικίδιων. Από τους ενοίκους του κτιρίου, 111 σκοτώθηκαν στον σεισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Ιωνία - «Ομάδα L»: Μαστροποί και σωματοφύλακες γνωστών τράπερς πίσω από το έγκλημα στην καφετέρια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτογραφία-σοκ από τον Πριγκόζιν - Μας αφήσατε χωρίς πυρομαχικά και ιδού το αποτέλεσμα

Εύα Καϊλή: Την επισκέφθηκε η κόρη της στη φυλακή - Πάρτι μασκέ για τα γενέθλια της μικρής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης