Qatargate: Προφυλακίστηκε ο Μαρκ Ταραμπέλα - Κατηγορείται για διαφθορά

Qatargate: Προφυλακίστηκε ο Μαρκ Ταραμπέλα - Κατηγορείται για διαφθορά

Άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, έχουν ήδη φυλακιστεί για το σκάνδαλο που οδήγησε σε σειρά συλλήψεων στις Βρυξέλλες

tarabella
Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος κατηγορείται κυρίως για διαφθορά, προφυλακίστηκε το Σάββατο στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά υποψίες ανάμειξης του Κατάρ και του Μαρόκου στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο 59χρονος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής προφυλακίστηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών για «διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 'Ερικ βαν ντερ Σιπτ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Άλλα τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, έχουν ήδη φυλακιστεί γι’αυτό το σκάνδαλο που ξέσπασε στις 9 Δεκεμβρίου και οδήγησε σε σειρά συλλήψεων στις Βρυξέλλες.

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση, ο Ιταλός Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής, παραδέχτηκε τον Ιανουάριο ότι ενορχήστρωσε την απάτη. Ο ίδιος κατέληξε σε συμφωνία με την εισαγγελία που προβλέπει ποινή φυλάκισης η οποία περιορίζεται στο ένα έτος, με αντάλλαγμα ακριβείς δηλώσεις για την απάτη και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, ο Παντσέρι ενέπλεξε τον Ταραμπέλα ενώπιον των ανακριτών τον Δεκέμβριο λίγο μετά τη σύλληψή του. Υποστήριξε ότι του κατέβαλε ποσό «μεταξύ 120.000 και 140.000 ευρώ» για τη βοήθειά του στα θέματα που σχετίζονταν με το Κατάρ.

Ο Ταραμπέλα αρνήθηκε οποιαδήποτε κατάχρηση και ζήτησε να καταθέσει για να δώσει εξηγήσεις.

Κλείσιμο
Η βελγική δικαιοσύνη χρειάστηκε να περιμένει τη λήξη της διαδικασίας άρσης της ασυλίας στο Κοινοβούλιο, στις 2 Φεβρουαρίου, για να εξετάσει οποιοδήποτε μέτρο καταναγκασμού.

Στην ίδια έρευνα, ένας άλλος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής, ο Ιταλός Αντρέα Κοτσολίνο, του οποίου επίσης ήρθη η ασυλία στις 2 Φεβρουαρίου, συνελήφθη χθες, Παρασκευή, στην Ιταλία βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, επιβεβαίωσε σήμερα ο Βαν ντερ Σιπτ.

Η βελγική δικαιοσύνη περιμένει πλέον την έκδοσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: Πλιάτσικο και συμπλοκές στα ερείπια – Βγαίνει ο στρατός, αναστέλλουν τις διασώσεις ξένες αποστολές

Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια έστειλε μήνυμα στους διασώστες από τα συντρίμμια

Πετρούπολη: «Είμαι παντρεμένη, άφησέ με» - Υπό την απειλή όπλου ο βιασμός της 28χρονης σε μπαρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης