Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 20 Ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν στο μέτωπο, λένε ιαπωνικές μυστικές υπηρεσίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 20 Ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν στο μέτωπο, λένε ιαπωνικές μυστικές υπηρεσίες

Ο συγκεκριμένος αριθμός κρίνεται αρκετά μεγάλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Nikkei - Πού αποδίδονται τα «χτυπήματα» των Ουκρανών σε Ρώσους στρατηγούς

stratos_russia
Περισσότεροι από 20 στρατηγοί του ρωσικού στρατού έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της πλήρους ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Nikkei, επικαλούμενο στοιχεία των ιαπωνικών μυστικών υπηρεσιών που προέκυψαν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Kiyofumi Iwata, πρώην αρχηγός του επιτελείου των χερσαίων δυνάμεων άμυνας της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλός. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, σε περιπτώσεις μάχης, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου περιπτώσεις θανάτου υψηλόβαθμών αξιωματικών.

Σύμφωνα με μια εκδοχή του δημοσιεύματος, ο ουκρανικός στρατός μπόρεσε να επιτεθεί στους Ρώσους στρατηγούς εντοπίζοντας τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων. Ο Iwata αποδίδει τον μεγάλο αριθμό των στρατηγών που σκοτώθηκαν στην υπεροχή των Ουκρανών στον κυβερνοπόλεμο, «η οποία μας επιτρέπει να μάθουμε τη θέση των στρατιωτικών ηγετών, καθώς και τη ρωσική τακτική της αποστολής στρατηγών στο μέτωπο».

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, τα «χτυπήματα» σε Ρώσους στρατηγούς καθοδηγήθηκαν από πληροφοριοδότες της ουκρανικής πλευράς στις κατεχόμενες περιοχές του Ντονμπάς, δήλωσε υψηλόβαθμος υπάλληλος των ιαπωνικών μυστικών υπηρεσιών.

Κλείσιμο
Ένα άλλο σημείο που έγινε εμφανές τον τελευταίο χρόνο, γράφει το δημοσίευμα, είναι η «κατωτερότητα» των ρωσικών στρατιωτικών όπλων.

Τον Αύγουστο του 2022, η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανέφερε ότι τουλάχιστον 10 Ρώσοι στρατηγοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν», γράφουν Τούρκοι στα social media

Στη Νέα Δημοκρατία ο πρώην εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Σπύρος Καρανικόλας

Βίντεο: Ο 7χρονος Αχμέτ σώθηκε μετά από 70 ώρες - «Εχω σχολείο αύριο» το πρώτο που είπε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης