Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός άλλος ένας Ρώσος στρατηγός, λέει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός άλλος ένας Ρώσος στρατηγός, λέει το Κίεβο

Ουκρανικά στρατεύματά σκότωσαν τον διοικητή του 49ου στρατού της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας, τον στρατηγό Ιάκοφ Ρεζάντσεφ, σύμφωνα με σύμβουλο του Ζελένσκι - Ο ίδιος καυχιόταν ότι «ο πόλεμος θα τελειώσει σε τέσσερις μέρες»

rezantsev
Το Κίεβο επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκότωσε σε μάχες έναν ακόμη Ρώσο στρατηγό, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Ολέκσι Αρέστοβιτς.

«Τα στρατεύματά μας (…) σκότωσαν τον διοικητή του 49ου στρατού της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας, τον στρατηγό Ιάκοφ Ρεζάντσεφ, σε έναν βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Τσορνομπάιφκα», που βρίσκεται στην περιοχή της Χερσώνας (νότια), δήλωσε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Ρεζάντσεφ καυχιόταν ότι «ο πόλεμος θα τελείωνε σε λίγες ώρες». Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ένας στρατιώτης, ο Ρεζάντσεφ την τέταρτη μέρα της εισβολής τους είπε πως «δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι απομένουν μόνο λίγες ώρες μέχρι να τελειώσει αυτή η ειδική επιχείρηση».

Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει έως τώρα τον θάνατο στην Ουκρανία του στρατηγού Αντρέι Σουκοβέτσκι, αναπληρωτή διοικητή του 41ου στρατού, που είχε υπηρετήσει στη Συρία το 2018-2019. Όμως, ένας ακόμη Ρώσος στρατηγός, ο Βιτάλι Γκερασίμοφ έχει σκοτωθεί επίσης στη μάχη, σύμφωνα με το Κίεβο.

«Ένας ακόμη στρατηγός με δύο αστέρια σκοτώθηκε σήμερα από τη ρωσική πλευρά, είναι ο δεύτερος σε 12 ημέρες» είχε δηλώσει στις 8 Μαρτίου στο CNN ο εν αποστρατεία Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Χέρτλινγκ, αποκαλύπτοντας πως ο ρωσικός στρατός διαπράττει «επαναλαμβανόμενα λάθη» και «επικοινωνεί μέσω μη κρυπτογραφημένων μέσων».

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 16.234 τα νέα κρούσματα, 35 θάνατοι και 346 διασωληνωμένοι

Νέα χαλάρωση μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι το Πάσχα προανήγγειλε ο Πλεύρης

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε άμεσα το 10% του ρωσικού αερίου που παίρνει η Ευρώπη, υπόσχεται ο Μπάιντεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης