Ουκρανία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κρίβι Ριχ

Ουκρανία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κρίβι Ριχ

Πολλά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές πόλεις, ενώ το Κίεβο αντιμετωπίζει πρόβλημα υδροδότησης μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

ukraine_xalasmata
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε κτίριο κατοικιών στο Κρίβι Ριχ στην νότια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο.

«Ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο κατοικιών. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης. «Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Ολοι βρίσκονται στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Προβλήματα σε υδροδότηση και ηλεκτροδότηση από τους βομβαρδισμούς

Στο μεταξύ, μπαράζ ρωσικών επιθέσεων πλήττει την Ουκρανία τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας διακοπή υδροδότησης στο Κίεβο και νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές πόλεις της χώρας.

«Εξαιτίας των καταστροφών στις ενεργειακές υποδομές, σημειώνονται διακοπές στην υδροδότηση σε όλες τις συνοικίες της πρωτεύουσας», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

«Μην φεύγετε από τα καταφύγια! Η επίθεση κατά της πρωτεύουσας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη!», ζήτησε από τους κατοίκους του Κιέβου ο δήμαρχος.

Οι ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν επίσης την διακοπή της λειτουργίας του μετρό του Κιέβου ώστε οι σταθμοί να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια.

Η τοπική διοίκηση της Μπούτσα, στα περίχωρα του Κιέβου, ανακοίνωσε ότι «οι αντιαεροπορικές δυνάμεις κατέρριψαν έναν εχθρικό πύραυλο», χωρίς λεπτομέρειες.

Κλείσιμο
Οι δήμαρχοι του Χαρκόβου, ο Ιγκορ Τελέχοφ, και της Πολτάβα, ο Ολεξάντρ Μαμάι, ανακοίνωσαν ότι οι πόλεις τους βομβαρδίσθηκαν κατά την διάρκεια του πρωινού και ότι δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.

«Το Χάρκοβο δεν έχει ηλεκτρικό», ανακοίνωσε στο Telegram ο Ιγκορ Τελέχοφ, ενώ ο Ολεξάντρ Μαμάι ζήτησε από τους κατοίκους να κλείσουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. «Η αεροπορική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε ζητώντας από τους πολίτες «να παραμείνουν ήρεμοι».

Ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, δήλωσε στο Telegram ότι κτίριο κατοικιών στο Κρίβι Ριχ «έχει πληγεί». «Υπάρχουν ζημίες. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στα ερείπια. Οι υπηρεσίες διάσωσης βρίσκονται επί τόπου».

Ο Τιμοσένκο δεν διευκρίνισε ωστόσο αν το κτίριο επλήγη από ρωσικό πύραυλο ή από θραύσματα της αντιαεροπορικής άμυνας.

«Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το σύστημα της θέρμανσης δεν λειτουργεί πια» στην πόλη του Κρεμεντσούκ, δήλωσε στο Telegram ο δήμαρχος Βαλέρι Μαλέτσκιι.

Εξαιτίας των επιθέσεων, «τα ηλεκτρικά τρένα» στο Χάρκιβ, το Κίβογκραντ, το Ντονέτσκ και το Ντνιπροπετρόφσκ «θα κυκλοφορούν με εφεδρικές ατμομηχανές», ανακοίνωσαν οι ουκρανικοί σιδηρόδρομοι.

Πολλαπλές επιθέσεις δέχθηκε επίσης ην περιοχή της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ολεξάντρ Στάρουχ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

'Ερχεται απότομη υποχώρηση της θερμοκρασίας - O καιρός προς τα Χριστούγεννα

Στη φυλακή δύο από τους πέντε μαθητές που πήγαν να βιάσουν 14χρονη στην Κόρινθο

Ισόβια για κανίβαλο που σκότωσε άνδρα με τον οποίο βγήκε ραντεβού και έφαγε τον έναν του όρχι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης