Τσαβούσογλου: Επεισόδιο με την ΥΠΕΞ του Βελγίου - «Το ΡΚΚ έχει έντονη παρουσία στη χώρα σας» (βίντεο)

Τσαβούσογλου: Επεισόδιο με την ΥΠΕΞ του Βελγίου - «Το ΡΚΚ έχει έντονη παρουσία στη χώρα σας» (βίντεο)

Μέτρα από τη βελγική κυβέρνηση ενάντια στη παρουσία κουρδικών οργανώσεων στη χώρα ζήτησε ουσιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας – Τι του απάντησε η ομόλογός του

cavusoglu-m
Καμία «ευκαιρία» δεν αφήνει να πάει χαμένη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επιμένει να μιλά για το ζήτημα των Κούρδων και του PKK στους συνομιλητές του, προκαλώντας συχνά ένταση.

Το τελευταίο επεισόδιο είχε πρωταγωνίστρια την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ που επισκέφτηκε την Τουρκία.

Στην κοινή συνέντευξή τους ο Τσαβούσογλου ζήτησε σε έντονο ύφος τη λήψη μέτρων από τις Βρυξέλλες ώστε να περιοριστεί η «τρομοκρατική οργάνωση του PKK» στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

«Θέλουμε να πάρετε μέτρα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που στη χώρα σας έχει έντονη παρουσία και δράση όπως και στην Ευρώπη. Μόλις χθες έξω από την πρεσβεία μας [ενν. στο Βέλγιο] έγιναν διαδηλώσεις με τις σημαίες του PKK και τις φωτογραφίες του αρχιτρομοκράτη Oτσαλάν», είπε ο Τσαβούσογλου.

Κλείσιμο
Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ile Ortak Basın Toplantısı


Πρόσθεσε, ακόμη, ο Τούρκος υπουργός ότι «όπως δεν μπορούν να γίνονται διαδηλώσεις υπέρ του Ισλαμικού κράτους, έτσι πρέπει να γίνει και στο Βέλγιο για το PKK. Οι νόμοι δεν πρέπει να εφαρμόζονται με διαφορετικό τρόπο αν είμαστε ειλικρινείς στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Αμέσως η ομόλογός του απάντησε όπως θα έπρεπε σε ένα τέτοιο αίτημα: «Για τις διαδηλώσεις αν έχετε περισσότερες πληροφορίες, να μας τις πείτε, αλλά να ξεκαθαρίσω πως οι διαδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας της διαδήλωσης».


Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Qatargate: Η Ευρωβουλή «παγώνει» όλες τις ρυθμίσεις για το Κατάρ - Σχέδιο 10 σημείων κατά της διαφθοράς

Κόρινθος: Το χρονικό της ομαδικής απόπειρας βιασμού μαθήτριας: «Μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, μετά ήλθαν και οι υπόλοιποι...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης