Αστυνομικός σωριάστηκε αφού εκτέθηκε σε ισχυρό ναρκωτικό σε έλεγχο οχήματος - Δείτε βίντεο

Αστυνομικός σωριάστηκε αφού εκτέθηκε σε ισχυρό ναρκωτικό σε έλεγχο οχήματος - Δείτε βίντεο

Της χορηγήθηκε φάρμακο για υπερβολική δόση ναρκωτικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκείο

astynomikos_od_xr
Θεραπεία για υπερβολική δόση ναρκωτικών χρειάστηκε να χορηγηθεί σε μια αστυνομικό από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, η οποία εκτέθηκε στο ισχυρό οπιοειδές φαιντανύλη κατά τη διάρκεια ελέγχου οχήματος.

H αστυνομικός Μπάνικ, που ανήκει στο τμήμα της πόλης Ταβάρες, πραγματοποιούσε ελέγχους τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης όταν, σε ένα από τα αυτοκίνητα που σταμάτησε, εντόπισε ναρκωτικές ουσίες που άνηκαν σε έναν από τους επιβάτες. Αφού συνέλαβε τον κάτοχο των ουσιών, η αστυνομικός αποχώρησε από το σημείο. Αργότερα όμως, σε επικοινωνία που είχε μέσω ασυρμάτου με συνάδελφό της, η φωνή της ακουγόνταν ιδιαίτερα αδύναμη και η αναπνοή της ασταθής.

Ανήσυχος ο συνάδελφος της Μπάνικ έσπευσε να ελέγξει αν ήταν καλά. «Όταν πλησίασε το περιπολικό για να την τσεκάρει, είδε ότι πότε ήταν ξύπνια και πότε έχανε τις αισθήσεις της και συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου για το περιστατικό. Δύο άλλοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο χορήγησαν στην Μπάνικ.

Bodycam footage shows officer overdose after being exposed to fentanyl



Κλείσιμο
Δύο από τους αστυνομικούς που έφτασαν τρεις δόσεις NARCAN, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται συνήθως για να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια που προκαλείται από την υπερδοσολογία οπιοειδών. Στη συνέχεια τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

«Αυτή τη διαδικασία την έχω ξανακάνει αμέτρητες φορές» είπε η Μπάνικ, που φορούσε γάντια κατά τον χειρισμό των ναρκωτικών που βρήκε στο όχημα. «Το κακό όμως συμβαίνει μια φορά και αρκεί μια μικροσκοπική ποσότητα. Είμαι ευγνώμων που δεν ήμουν μόνη και έλαβα άμεσα βοήθεια», συμπλήρωσε η αστυνομικός.

Η αστυνόμος Κόρτνεϊ Σάλιβαν είπε ότι η Μπάνικ ήθελε να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο, ώστε οι πολίτες να δουν πόσο ισχυρή και επικίνδυνη είναι αυτή η ουσία.


Ειδήσεις σήμερα:

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα - Πού αναμένονται βροχές

Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Ρομά - Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για νέα επεισόδια

Γεωργιάδης για καλάθι του Άη Βασίλη: Τριάντα είναι οι αλυσίδες παιχνιδιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης