Κάνιε Γουέστ: «Ο Φλόιντ πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών» - Τον μηνύει η οικογένεια

Κάνιε Γουέστ: «Ο Φλόιντ πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών» - Τον μηνύει η οικογένεια

Ο Φλόιντ είχε βρει ασφυκτικό θάνατο, με έναν αστυνομικό να πιέζει με το γόνατό του τον αυχένα του επί εννέα λεπτά

kanye_floyd_arthro
Σε μήνυση εις βάρος του Κάνιε Γουέστ σκοπεύει να προχωρήσει η κόρη του Τζορτζ Φλόιντ.

Η μητέρα της, Ρόξι Ουάσινγκτον σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή εναντίον του ράπερ για συκοφαντική δυσφήμιση, μετά τους υπαινιγμούς του στο podcast «Drink Champs» ότι ο Φλόιντ, τον οποίο δολοφόνησαν αστυνομικοί στη Μινεσότα, πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης. Μάλιστα, του ζητά 250 εκατ. δολάρια. 

Η Ρόξι κατηγορεί τον Γουέστ ότι «έκανε αυτά τα σχόλια για να προωθήσει τις επωνυμίες του και να αυξήσει την αξία και τα έσοδα του για τον ίδιο, τους επιχειρηματικούς εταίρους του και τους συνεργάτες του». Μάλιστα, τόνισε πως αυτό έχει αφήσει τραύματα στην κόρη τους, Τζάννα.

«Έπαθε overdose από τη φαιντανύλη», είπε ο Γουέστ. «Αν κοιτάξεις, το γόνατο του άντρα δεν ήταν καν στο λαιμό του, έτσι».

Κλείσιμο
Ο Τζορτζ Φλόιντ άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, με έναν αστυνομικό να πιέζει με το γόνατό του τον αυχένα του επί εννέα λεπτά και με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη με χειροπέδες.

Κι ενώ ο θάνατός του στάθηκε αφορμή για πρωτοφανείς αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και ένα κύμα αγανάκτησης για την αστυνομική βία παγκοσμίως, ο Κάνιε Γουέστ «ακυρώνει» τη σημασία του, κάνοντας λόγω για ναρκωτικές ουσίες.

Η οικογένεια του θύματος φυσικά, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή της, με τους δικηγόρους της να στέλνουν επιστολή στον Γουέστ και αναφέροντάς του πως: «Προέβη σε κακόβουλες δηλώσεις που είναι ανακριβείς και αβάσιμες, προκαλώντας ζημιά στην περιουσία και την οικογένεια του κυρίου Φλόιντ».

Στην επιστολή της, η οικογένεια ζητά επίσης, να αφαιρεθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γουέστ από το διαδίκτυο και να μην κάνει περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με τον θάνατο του Φλόιντ.

«Θα προβούμε σε όλες τις κατάλληλες και απαραίτητες νομικές ενέργειες εάν εσείς, οι δικηγόροι, οι υπάλληλοι, οι πράκτορες, οι συνεργάτες, οι συνεργάτες και οι εκπρόσωποί σας δεν συμμορφωθείτε με αυτήν την απαίτηση», αναφέρει η επιστολή και συνεχίζει: «Η κόρη του Τζορτζ Φλόιντ τραυματίζεται εκ νέου από τα σχόλια του Κάνιε Γουέστ. Της δημιουργεί ένα μη ασφαλές και ανθυγιεινό περιβάλλον».

Ακόμα και αν ο Κάνιε Γουέστ ισχυρίζεται πως η αιτία του θανάτου του Φλόιντ ήταν τα ναρκωτικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως έφταιγε αποκλειστικά η έλλειψη οξυγόνου και η συμπίεση του λαιμού του.

Η δολοφονία του τον Μάιο του 2020 προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και πυροδότησε ένα κύμα διαμαρτυριών κατά της αστυνομικής βαναυσότητας.

Ο 46χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, όταν ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν τον πίεσε με το γόνατο στον λαιμό για 9 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα. Παρά το γεγονός ότι ο άοπλος Τζορτζ Φλόιντ τον παρακαλούσε να σταματήσει κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και του έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω», εκείνος συνέχισε να το κάνει. Τον Απρίλιο του 2021, κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες και εκτίει συνολική ποινή φυλάκισης που ξεπερνά τα 22 χρόνια. Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκτίουν μικρότερες ποινές.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Χωρίς δεύτερη αναμνηστική δόση το 80% των άνω των 60 - Ανησυχία για την «διπλή απειλή» με γρίπη

Ντρου Μπάριμορ: Αποκάλυψε γιατί έχει να κάνει σεξ από το 2016


Βιασμός 12χρονης: Με 35 ονόματα η «κόκκινη λίστα» της ΕΛΑΣ - Στο επίκεντρο ο 40χρονος διαχειριστής οίκου ανοχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης