Οικογένεια Παντζέρι: Τους ενώνει το πάθος για πολυτέλεια και τα... ανθρώπινα δικαιώματα

Οικογένεια Παντζέρι: Τους ενώνει το πάθος για πολυτέλεια και τα... ανθρώπινα δικαιώματα

Η κόρη του, Σίλβια,  είναι δικηγόρος με χλιδάτη ζωή η οποία ασχολείται με την προστασία των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας

panzeri34
Αντόνιο Παντζέρι, που όπως φαίνεται ήταν ο εγκέφαλος του Qatargate ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2004 έως το 2019.

Ως ευρωβουλευτής   κατείχε διάφορες θέσεις. Ασχολήθηκε με την εργασία, την εξωτερική πολιτική και ήταν επίσης πρόεδρος της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα για την έρευνά του προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη δολοφονία του 
Ιταλού ερευνητή Τζούλιο Ρεγκένι στην Αίγυπτο.

Προήδρευσε, μεταξύ άλλων, της ευρωομάδας που επόπτευε τις χώρες του Μαγκρέμπ (Βόρεια Αφρική) εκπροσωπώντας τους Σοσιαλδημοκράτες.

Το 2017, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή των εξόδων των βουλευτών, ζητήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου να επιστρέψει ο Παντζέρι το ποσό των 83.764 ευρώ.

Το 2019, ο ίδιος αποφάσισε μ΄έναν συνεργάτη του να φτιάξουν μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, την «Fight Impunity» στις Βρυξέλλες (επίσημη ονομασία: Association pour la Lutte contre l’Impunité et pout la Justice Transitionnelle), της οποίας είναι πρόεδρος. Διακηρυγμένος σκοπός της ΜΚΟ ήταν  να προωθήσει τον «αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μετά από τις συλλήψεις που έγιναν από τις βελγικές Αρχές, όλα αυτά ακούγονται ως πικρή ειρωνία. 

Οι «επίτιμοι» του Παντζέρι

Το συμβούλιο των επίτιμων μελών της ΜΚΟ, που εδρεύει στον κεντρικό δρόμο «Rue Ducale», όχι μακριά από την Αμερικανική Πρεσβεία, τη μόνιμη αποστολή στις Βρυξέλλες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το βελγικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, αποτελούνταν από σημαντικές προσωπικότητες, που έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους όταν ξεκίνησε το Qatargate. 

Επρόκειτο - μεταξύ άλλων - για  την Eμα Μπονίνο, πρώην υπουργό και Ευρωπαία Επίτροπο, την Fεντερίκα Μογκερίνι, πρώην υπουργό Εξωτερικών και ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ,  τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, τον  Ντενίς Μουκβέγκε έναν Κονγκολέζο γυναικολόγο που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2018  όπως και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. 



silvia-panzeri
Η Σίλβια Παντζέρι στη μοναδική φωτογραφία που είναι πλέον δημόσια στο προφίλ της στο Facebook



Η σύλληψη μάνας και κόρης

Την Παρασκευή, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τη σύζυγο και την κόρη του Παντζέρι για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το «Politico» και την ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera». Πλέον είναι και οι δύο υπό έκδοση στο Βέλγιο. 

Η σύζυγός του Μαρία Κολεόνι και η 38χρονη κόρη του Σίλβια, δικηγόρος στο επάγγελμα, φαίνεται να μοιράζονταν το ίδιο  πάθος: την πολυτέλεια. Είχαν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, είχαν οργώσει θάλασσες με πανάκριβα γιοτ και δεν δίσταζαν να δημοσιεύσουν στιγμιότυπα από τον χλιδάτο τρόπο ζωής τους στα social media.

Δεν φοβόντουσαν ότι θα μπορούσαν να εγείρουν υποψίες αποκαλύπτοντας τον πολυτελή τρόπο ζωής τους. Η Σίλβια Παντζέρι, είναι δικηγόρος τα τελευταία έντεκα χρόνια, ενώ το σπίτι και το γραφείο της είναι στην περιοχή του Μιλάνου. Υπερηφανεύεται για δραστηριότητες που σχετίζονται με την προστασία των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας όπως και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Εμφανιζόταν  στα social media με φίλους στην άκρη μιας πισίνας στο Μαϊάμι Μπιτς εκφράζοντας το παράπονο ότι οι διακοπές της τελείωσαν, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα , βρισκόταν στο Μόντρεαλ του Καναδά. 

Το σκάνδαλο και τα χρήματα

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν χθες από την οικονομική αστυνομία, μετά από έφοδο στη μονοκατοικία του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος από την Παρασκευή κρατείται στις Βρυξέλλες,  σε χωριό έξω από το Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας. Σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε σε άλλο διαμέρισμα του Παντζέρι, στο Μιλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές. Όπως είναι γνωστό, στην κατοικία του στις Βρυξέλλες βρέθηκαν 500.000 ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης