Κατάρ-gate: Τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειας Παντζέρι - Τηλεφωνικές συνομιλίες «καίνε» μάνα και κόρη

Κατάρ-gate: Τα σκοτεινά μυστικά της οικογένειας Παντζέρι - Τηλεφωνικές συνομιλίες «καίνε» μάνα και κόρη

Σε κατ' οίκον περιορισμό οι δύο γυναίκες εν αναμονή της έκδοσής τους στο Βέλγιο - Οι συμβουλές για τις παράνομες δραστηριότητες και η... γκρίνια για τα έξοδα

pantzeri-5_2
Τα ιταλικά μέσα χαρακτηρίζουν το Qatar gate ως ένα «Italian Job» ή αλλιώς ένα «χτύπημα αλά Ιταλικά». Στο στόχαστρο των ιταλικών και βελγικών αρχών έχει μπει η οικογένεια του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι. Η σύζυγος του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και η κόρη του Σίλβια βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, αλλά σε διαφορετικά σπίτια. Στην οικογενειακή μονοκατοικία βρίσκεται η σύζυγος και η κόρη στο δικό της διαμέρισμα. Δεν μπορούν να έχουν καμία επαφή με δημοσιογράφους ή συγγενείς και τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης RAI, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης και των δύο γυναικών στο Βέλγιο. Να θυμίσουμε ότι ο συνήγορος τους είχε επιχειρήσει να εμποδίσει την έκδοση τους, ζητώντας, μάλιστα, παραπάνω χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία. «Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος παρεμπόδισης της παράδοσης στο Βέλγιο», αποφάνθηκε η δικαστής του Εφετείου της Μπρέσια Άννα Ντάλα Λιμπέρα στο διάταγμα που επικυρώνει τη σύλληψη της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και της Σίλβια Παντζέρι.

Σε νέα έφοδο, πάντως, που πραγματοποιήθηκε σε άλλο διαμέρισμα του Παντζέρι στο Μιλάνο κατασχέθηκαν έγγραφα και υπολογιστές. Στην κατοικία του στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού τύπου έχουν βρεθεί 500.000 ευρώ. Επιπλέον 17.000 ευρώ κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία, μετά από έφοδο στη μονοκατοικία του Παντζέρι σε χωριό έξω από το Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, τόσο η σύζυγος, όσο και η κόρη συζητούν για τις παράνομες δραστηριότητες του πρώην ευρωβουλευτή. Γνωρίζουν τη δράση του, απολαμβάνοντας και αυτές χρηματικά ποσά και δώρα. Συμμετέχουν ακόμη και στη μεταφορά των «δώρων» του Μαροκινού πρέσβη στην Πολωνία. Η Μαρία Κολλεόνι σε διάφορες συζητήσεις εμφανίζεται ανήσυχη και αμφισβητεί ανοιχτά την ικανότητα του συζύγου της να φέρει εις πέρας διάφορες ειδικές αποστολές χρημάτων. Επανειλημμένα του τονίζει ότι δεν πρέπει να κάνει «συναλλαγές χωρίς εκείνη να μπορεί να τον ελέγξει». Πράγματι, μερικές φορές ήταν αυτή που προτείνει πώς να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, υποδεικνύοντας τη μεταφορά τους σε διάφορους λογαριασμούς. Το ζευγάρι συζητά συχνά για την χρήση μίας πιστωτικής κάρτας που τους έχει δοθεί από ένα προσωπο που φέρει το ψευδώνυμο «The Giant», ενώ η 63χρονη γυναίκα απαιτεί να μπουν στο λογαριασμό της «άμεσα 35 χιλιάδες ευρώ».

Η σύζυγος, πάντως, ακούγεται να λέει στον Παντζέρι ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξοδέψουμε 100 χιλιάδες ευρώ σε διακοπές όπως πέρυσι». Έχει καταγραφεί μια ακόμα συνομιλία, στην οποία διαφωνούν για τις οικογενειακές διακοπές που σχεδίαζαν για αυτά τα Χριστούγεννα, με την Κολεόνι να χαρακτηρίζει το προϋπολογισμένο κόστος των 9.000 ευρώ ανά άτομο «παράλογο» και «εξαιρετικά τσιμπημένο».

Λίγη σημασία έχει η γκρίνια της για τα έξοδα. Τα ακριβά ταξίδια και οι πολυτελείς διακοπές φαίνεται να ήταν ένα κοινό πάθος της οικογένειας Παντζέρι. Κάθε τόσο επισκέπτονταν και έναν νέο εξωτικό προορισμό, ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ και επιδεικνύοντας την καλοπέραση τους με φωτογραφίες στα social media. Φαίνεται ότι αδιαφορούσαν πλήρως για το αν θα κινούσαν υποψίες ή όχι. Ενδεικτικό είναι το προφίλ της κόρης του πρώην ευρωβουλευτή στα σοσιαλ μιντια. Η Σίλβια Παντζέρι 38 ετών και δικηγόρος τα τελευταία έντεκα χρόνια διατηρει ένα πολυτελές σπίτι και γραφείο σε μια από τις πιο ακριβές συνοικίες του Μιλάνο. Υπερηφανεύεται για τις δραστηριότητες της που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, την προστασία των γυναικών θυμάτων βίας και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Όλα αυτά ενώ εμφανίζεται με φίλους σε μια πισίνα στο Μαϊάμι, εκφράζοντας την θλίψη της για το ότι «οι διακοπές τελείωσαν». Μόλις δύο εβδομάδες μετά «πετάχτηκε» μέχρι το Μόντρεάλ. Τον περασμένο Νοέμβριο, μιλώντας για τα δικαιώματα των γυναικών, δημοσίευσε εικόνες από την Ντόχα. Την πρωτεύουσα του Κατάρ, της χώρας που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο και εμπλέκεται σε καταγγελίες για διαφθορά με χρήματα που δόθηκαν στον πατέρα της.

Κλείσιμο
Φίλοι και συγγενείς της οικογένειας αρχίζουν να εκφράζουν στα ιταλικά Μέσα τον αποτροπιασμό και την ντροπή τους. Εξηγούν ότι ποτέ δεν περίμεναν μια τέτοια συμπεριφορά και ότι όλες οι πρόσφατες αποκαλύψεις δεν συνάδουν με την οικογένεια που γνώριζαν.


Ειδήσεις σήμερα:

Την Τετάρτη κρίνεται η προφυλάκιση της Καϊλή - Άνοιξε το «Κουτί της Πανδώρας» στις Βρυξέλλες

Οι καταθέσεις οδηγούν τέσσερις στον εισαγγελέα - Ο 15χρονος είπε για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο


Βροχές και καταιγίδες για σήμερα - Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι για τον καιρό των Χριστουγέννων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης