Αυστραλία: Κατήγγειλε ότι την φωτογράφισαν τόπλες στην παραλία και η αστυνομία της είπε ότι ήταν σε δημόσιο χώρο

Αυστραλία: Κατήγγειλε ότι την φωτογράφισαν τόπλες στην παραλία και η αστυνομία της είπε ότι ήταν σε δημόσιο χώρο

Μέσα σε λίγες ώρες οι φωτογραφίες της γυναίκας έκαναν τον γύρο του διαδικτύου - Το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Σίδνεϊ

fwtografisi
Η personal trainer Λίλι Κουκ μαζί με την αδερφή της αποφάσισαν να απολαύσουν το μπάνιο τους κάνοντας ηλιοθεραπεία σε παραλία του Σίδνεϊ. Μόνο που η νεαρή Αυστραλή αποφάσισε να κάνει τόπλες, δίχως όμως να ξέρει ότι κάποιος την φωτογραφίζει εν αγνοία της.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι φωτογραφίες της έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μ΄έναν φίλο της να της στέλνει μήνυμα με την ίδια να είναι γυμνόστηθη στην παραλία. Η νεαρή Αυστραλή δεν δίστασε να πάει στην αστυνομία και να καταγγείλει τους άνδρες που φέρεται να την φωτογράφησαν και να ανέβασαν τη σχετική φωτογραφία της χωρίς την συγκατάθεσή της, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Σίδνεϊ στις 12 Νοεμβρίου και, όταν η κοπέλα πήγε στην αστυνομία, εκεί της είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα. Η ίδια κατέθεσε στις αρχές ότι είδε τρεις άντρες στην παραλία - δύο από τους οποίους τους γνώριζε μέσω των social media - και περίμενε να φύγουν μέχρι να βγάλει την μπλούζα της. Το ίδιο βράδυ, ένας φίλος της αποφάσισε να της στείλει μια φωτογραφία και την ρώτησε αν ήταν δική της. «Το άτομο που μου έστειλε τη φωτογραφία επιβεβαίωσε ποιος του την έστειλε», είπε η Κουκ.

Στη συνέχεια, η οργισμένη Λίλι επικοινώνησε με τους άνδρες - και τις φίλες τους - σε ένα ομαδικό μήνυμα στο Instagram. Aυτοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν αθώοι κι ότι κατά λάθος έβγαλαν τις φωτογραφίες εστιάζοντας στην ίδια και την αδερφή της καθώς ήθελαν απλά να απαθανατίσουν με το κινητό τους ένα τοπίο και να το ανεβάσουν στο Instagram.

Ωστόσο, «λόγω της ποιότητας της εικόνας και της γωνίας, ήταν ξεκάθαρο ότι ένας από τους άνδρες είχε πλησιάσει πιο κοντά μου για να με φωτογραφίσει τόπλες», έγραψε η Κουκ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτοί οι άντρες (και χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη κομψά ) επέλεξαν να πουν ψέματα, και διάφορες ιστορίες ...αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να παραδεχτούν αυτήν την ακραία και προφανή αλήθεια», υποστήριξε.

«Δεν μπορώ παρά να σκεφτώ πόσο διαφορετική θα ήταν όλη αυτή η διαδικασία αν είχαν τη δύναμη και την αξιοπρέπεια να παραδεχτούν τις πράξεις τους και να συνειδητοποιήσουν πώς μπορεί αυτό να επηρεάσει μια γυναίκα», πρόσθεσε.

Όταν οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες στους φερόμενους ως υπεύθυνους, καθώς η ίδια βρισκόταν σε δημόσιο χώρο όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

«Είμαι απογοητευμένη γιατί πίστευα ότι κάτι θα γινόταν», δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Telegraph». Πρόσθεσε επίσης ότι, ανακαλύπτοντας στα social media μια φωτογραφία της κάνοντας τόπλες, «επηρεάστηκε σε σημαντικό βαθμό η ψυχική της υγεία».

«Είναι μια στιγμή στη ζωή μου που θα με στοιχειώνει για πάντα», παραδέχτηκε η νεαρή κοπέλα και τόνισε ότι προτίθεται να μιλήσει και με άλλες γυναίκες, οι οποίες υποστήριξαν ότι το ίδιο είχε συμβεί και σε αυτές.

«Μοιράζομαι την εμπειρία μου γιατί ξέρω ότι υπάρχουν γυναίκες και κορίτσια εκεί έξω που έχουν βιώσει αυτό που μου συνέβη και αισθάνονται το βάρος του κοινωνικού στιγματισμού. Ακόμη και σε δημόσιο χώρο, το απόρρητο των άλλων θα πρέπει να γίνεται σεβαστό και εάν κάποιος αισθάνεται ανασφαλής λόγω των πράξεων άλλων, θα πρέπει να το αναφέρει στην αστυνομία», τόνισε η Aυστραλή personal trainer.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η αστυνομία της είπε ότι «γενικά δεν είναι αδίκημα» και έγκλημα η λήψη φωτογραφίας οποιουδήποτε ατόμου σε δημόσιο χώρο, παρά μόνο εάν τραβηχτεί ιδιωτικά.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Ματ Γουόρντ θεωρεί ότι, ο νόμος πρέπει να εναρμονιστεί με τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία, καθώς ο διαχωρισμός μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού έγινε «θολός» από την αυξημένη χρήση περιεχομένου στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Στο ίδιο μήκος κινείται και ο καθηγητής του βρετανικού οργανισμού «RMIT», Νίκολα Χένρι, ειδικός σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης που βασίζεται σε εικόνες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει η συναίνεση των ατόμων να συμπεριληφθεί στη νομοθεσία της Αυστραλίας.



Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές αναμένω μία νέα «έκρηξη» επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι δωρεές και τα πλεονάσματα - Πολυτελή ΙΧ, «υπηρέτες» και... χαρτζιλίκια

Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι μοναδική» λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης