O Κάνιε Γουέστ συνέκρινε τον εαυτό του με τον... Τζορτζ Φλόιντ ζητώντας συγγνώμη από τη μαύρη κοινότητα

O Κάνιε Γουέστ συνέκρινε τον εαυτό του με τον... Τζορτζ Φλόιντ ζητώντας συγγνώμη από τη μαύρη κοινότητα

«Τώρα ξέρω πώς είναι να σου πατούν τον λαιμό» είπε ο ράπερ, αναφερόμενος στην οικονομική ζημιά που υπέστη μετά τις αντισημιτικές του δηλώσεις

kanye
Αντιδράσεις έχει καταφέρει να προκαλέσει για μία ακόμη φορά ο Κάνιε Γουέστ με πρόσφατες δηλώσεις του που, αν και είχαν στόχο τη συμφιλίωσή του με τη μαύρη κοινότητα, δεν αποκλείεται να φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσον αφορά τους υποστηρικτές του κινήματος Black Lives Matter.

Μιλώντας σε παπαράτσι την περασμένη Παρασκευή, ο Ye (όπως ονομάζεται πλέον νόμιμα ο 45χρονος ράπερ) ζήτησε συγγνώμη από την μαύρη κοινότητα για τους εσφαλμένους ισχυρισμούς αναφορικά με τον Τζορτζ Φλόιντ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κάνιε Γουέστ είχε πει για τον Φλόιντ, ο οποίος έχασε τραγικά τη ζωή του όταν ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν παρέμεινε γονατισμένος πάνω από τον λαιμό του για εννέα λεπτά και 29 δεύτερα, ότι πέθανε από υπερβολική δόση του φαρμάκου φαιντανύλη.



«Αυτό πλήγωσε τη μαύρη κοινότητα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που τους πλήγωσα επειδή ο Θεός μόλις μου έδειξε κάτι, μέσω των ενεργειών της Adidas, και των ενεργειών των media... Τώρα ξέρω πώς αισθάνεται κανείς έχοντας ένα γόνατο να πιέζει τον λαιμό του», είπε χαρακτηριστικά ο ράπερ, ουσιαστικά συγκρίνοντας τις - ομολογουμένως μεγάλες - επιπτώσεις που είχαν στην περιουσία του οι πρόσφατες αντισημιτικές του δηλώσεις με τον τραγικό θάνατο του Αφροαμερικανού που προκάλεσε οργή σε όλο τον πλανήτη.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Κάνιε Γουέστ «ευχαρίστησε» τον θεό που τον δίδαξε ταπεινοφροσύνη επιτρέποντας να χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του, παραδεχόμενος ότι στο παρελθόν ανέφερε πολύ συχνά ότι είναι ο πλουσιότερος μαύρος άνδρας, ως άμυνα για όσα του έλεγαν για την ψυχική του υγεία, και αυτός ο «κομπασμός» δεν ήταν σύμφωνος με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από τον πόλεμο που έχει ανοίξει ο 45χρονος μουσικός με την εβραϊκή κοινότητα, ορισμένοι λογαριασμοί του με τη κοινότητα των μαύρων της Αμερικής παραμένουν ανοιχτοί. Παλαιότερες δηλώσεις του που ανέφεραν ότι «η δουλεία είναι επιλογή» αλλά και πρόσφατες εμφανίσεις του με φούτερ που έγραφαν το σύνθηκα «White Lives Matter» είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Κλείσιμο


Όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ έχει εκφράσει την πρόθεσή της να μηνύσει τον Κάνιε Γουεστ για 250 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς του για τα αίτια θανάτου του αγαπημένου τους προσώπου. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, μετά τη δημόσια συγγνώμη του ο ράπερ ξέσπασε με ανάρτησή του στο Instagram - που μετά διέγραψε - κατά της Ρόξι Γουάσινγκτον, της μητέρας του παιδιού του Φλόιντ.

Ο ράπερ υπενθύμισε σε οργισμένο ύφος στη γυναίκα ότι ο ίδιος είχε βοηθήσει έμπρακτα με δωρεά χρημάτων την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και πιο συγκεκριμένα την ίδια και την κόρη τους. «Έδωσα 2 εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη μου για την οικογένεια. Για να βοηθήσω την κόρη του Τζορτζ, τη δική σου κόρη. Πολλοί έδωσα λόγια. Εγώ ΠΡΑΞΕΙΣ. Τώρα για μερικά λόγια θες να με μηνύσεις για 250 εκατομμύρια δολάρια... την ώρα που έχω πέσει θύμα οικονομικού και ψηφιακού λιντσαρίσματος», ανέφερε στο ποστ του ο Ye.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσικά αντίποινα με… σιτηρά για τον «βρετανικό δάκτυλο» στους αγωγούς Nord Stream

Συγκλονισμένη η Κρήτη από τη φονική κατολίσθηση - Πώς και γιατί συνέβη η τραγωδία

Η Ιωάννα Τούνη ανέβασε βίντεο με το μωρό της να κλωτσάει στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης