Ηνωμένο Βασίλειο: Πώς το Παλάτι σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Χάρι και τον Άντριου με την Άννα και τον Έντουαρντ

Ηνωμένο Βασίλειο: Πώς το Παλάτι σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Χάρι και τον Άντριου με την Άννα και τον Έντουαρντ

Η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχε συμφωνήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες

Harry_Andrew
Τις τελευταίες εβδομάδες το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε μια διαρκή πολιτική αναταραχή. Ο βρετανικός Τύπος δικαιολογημένα ασχολείται με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Ρίσι Σούνακ και η γαλαζοαίματη οικογένεια έχει μπει για λίγο στο… περιθώριο.

Ωστόσο τώρα που η κατάσταση ομαλοποιείται σιγά σιγά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κατά την απουσία του βασιλιά Καρόλου Γ', στους βασιλείς ανατίθενται καθήκοντα για κρατικές υποθέσεις. Ενώ ο δούκας του Σάσεξ και ο δούκας της Υόρκης αποτελούσαν ζωτικό μέρος της ομάδας όταν η βασίλισσα ήταν εν ζωή, τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει.

Η «Daily Mail» αναφέρει ότι το Παλάτι «οριστικοποιεί τα σχέδια» για την αντικατάστασή τους. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχε συμφωνήσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σε μερικές εβδομάδες πρόκειται να υποβληθούν στο Κοινοβούλιο προτάσεις για το ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες.

Μέλη της οικογένειας που έχουν προταθεί είναι η αδελφή του Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα, και ο νεότερος αδελφός του, πρίγκιπας Έντουαρντ.

Κλείσιμο


Οι θέσεις εργασίας θα είναι αποτελεσματικές σε περίπτωση που ο Κάρολος και η Καμίλα θα πρέπει να λείψουν στο εξωτερικό.

Το μέλος της βουλής των λόρδων Stephen Benn έθεσε την εξής ερώτηση για το θέμα: «Η κυβέρνηση είναι ευτυχής να συνεχίσει με μια κατάσταση όπου οι σύμβουλοι του κράτους και οι εξουσίες αντιβασιλείας μπορούν να ασκούνται από τον Δούκα της Υόρκης ή τον Δούκα του Σάσεξ, ο ένας εκ των οποίων έχει εγκαταλείψει τον δημόσιο βίο και ο άλλος εκ των οποίων έχει εγκαταλείψει τη χώρα; Δεν είναι καιρός για την κυβέρνηση να προσεγγίσει τον βασιλιά για να δει αν μπορεί να γίνει μια λογική τροποποίηση σε αυτόν τον νόμο»;

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μετακόμισαν στις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα ενώ ο Άντριου έχει απομακρυνθεί από τον δημόσιο βίο μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ινδονησία: Πύθωνας έφαγε ζωντανή μια 54χρονη γυναίκα

Κρήτη: Στον εισαγγελέα η 38χρονη που έριξε το καυστικό υγρό - Πήρε προθεσμία

GNTM: Το Twitter σχολιάζει το… «Sex and the city» - «Σαμάνθες από τα Lidl»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης