Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι θα είναι σύμβουλος της Μελόνι, μετά από δικό της αίτημα

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι θα είναι σύμβουλος της Μελόνι, μετά από δικό της αίτημα

Έντονες διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση – Θα αφαιρεθεί φωτογραφία του Μουσολίνι από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης 

berlusconi2
Έπεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ της Τζόρτζια Μελόνι και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά τη χθεσινή τους συνάντηση, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Καβαλιέρε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσερχόμενος στην Ιταλική Γερουσία ανακοίνωσε το νέο του πόστο. Θα είμαι σύμβουλος της Τζόρτζια Μελόνι, μου το ζήτησε η ίδια», είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η Μελόνι ήταν ικανή σε όσα έκανε και θα είναι το ίδιο ικανή και ως πρωθυπουργός. Εμείς ζητήσαμε για την Φόρτσα Ιτάλια ίση μεταχείριση με την Λέγκα».

Στις 20 Οκτωβρίου οι διαβουλεύσεις με τα κόμματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», δε, οι διαβουλεύσεις του Ιταλού προέδρου της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα με τα κόμματα είναι πιθανό να αρχίσουν στις 20 του μηνός.

Παρά τους πιο χαμηλούς τόνους, κάποια σημεία παραμένουν αγκάθια. Ο Μπερλουσκόνι θα ήθελε στο υπουργείο Δικαιοσύνης να τοποθετηθεί στέλεχος του κόμματός του.

Ωστόσο, η Μελόνι επιμένει ότι πρέπει να υπουργοποιηθεί ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο, βουλευτής του κόμματός της.

Αφαιρείται η φωτογραφία του Μουσολίνι από υπουργείο


Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, το υπουργείο οικονομικής ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει από τους διαδρόμους του τη φωτογραφία του Μπενίτο Μουσολίνι, που είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του 1932.


Αν και ο νέος πρόεδρος της γερουσίας Ινιάτσιο Λα Ρούσα δεν είναι σύμφωνος, η απόφση επιδιώκει να σταματήσει νέες πολεμικές και εντάσεις.

Την συγκεκριμένη παρέμβαση ζήτησε, πρώτος, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, κεντροαριστερός πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης και πρώην γραμματέας της ιταλικής κεντραριστεράς.




Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης