Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τον FDA η χρήση των επικαιροποιημένων εμβολίων Pfizer και Moderna σε παιδιά

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τον FDA η χρήση των επικαιροποιημένων εμβολίων Pfizer και Moderna σε παιδιά

Το αναμνηστικό εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω και το αναμνηστικό της Moderna για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω

moderna_pfizer_art
Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την Τετάρτη το επικαιροποιημένο δισθενές αναμνηστικό εμβόλια κατά της Covid για παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Συγκεκριμένα, το αναμνηστικό εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω και το αναμνηστικό της Moderna για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Όταν τα νέα ενισχυτικά εμβόλια εγκρίθηκαν αρχικά προς χρήση τον Σεπτέμβριο, το ενισχυτικό της Pfizer ήταν διαθέσιμο μόνο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω και το ενισχυτικό της Moderna για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο FDA αναφέρει ότι τα παιδιά μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς ή τη λήψη ξεχωριστής αναμνηστικής δόσης.

«Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν επιστρέψει στα σχολεία αυτοπροσώπως και οι άνθρωποι επανέρχονται σε συμπεριφορές και δραστηριότητες που προϋπήρχαν της πανδημίας, υπάρχει πιθανότητα αυξημένου κινδύνου έκθεσης στον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη», δήλωσε ο Dr. Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων του FDA. «Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη των σοβαρών συνεπειών της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου» πρόσθεσε.

«Ενώ σε μεγάλο βαθμό ισχύει ότι η Covid-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες, περισσότερα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν στα νέα κύματα της πανδημίας. Τα παιδιά μπορεί επίσης να εμφανίσουν μακροχρόνιες επιπτώσεις, ακόμη και μετά από αρχικά ήπια νόσο» συμπλήρωσε ο Μαρκς.

Το επικαιροποιημένο αναμνηστικό προστατεύει ειδικά από τις υποπαραλλαγές omicron BA.4 και BA.5, οι οποίες ευθύνονται για την πλειονότητα των λοιμώξεων Covid-19 στις ΗΠΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακιστέοι ο 53χρονος και ο 42χρονος για τον βιασμό της 12χρονης

Δικηγόρος Αναγνωστόπουλου για τη μεταφορά της μικρής Λυδίας στις Φιλιππίνες: «Δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη»

«Επιχείρηση παγετός» από τον Πούτιν - Σχέδιο για να «πνίξει» ενεργειακά την Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης