Wall Street: Σε χαμηλό δύο ετών ο Nasdaq – Στο «κόκκινο» οι μετοχές τεχνολογίας

Wall Street: Σε χαμηλό δύο ετών ο Nasdaq – Στο «κόκκινο» οι μετοχές τεχνολογίας

Η πτώση καταγράφηκε μετά τις τοποθετήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα πέσουν σε ύφεση το 2023

wall_street
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να υποχωρεί σε χαμηλό δύο ετών, καθώς ο κλάδος της τεχνολογίας είναι αυτός ο οποίος επηρεάζεται περισσότερο από τις πιέσεις των επιτοκίων.

Η πτώση καταγράφηκε μετά τις τοποθετήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πιθανότατα θα πέσουν σε ύφεση το 2023 και ότι μπορεί να μην είναι απλώς μια ήπια οικονομική συρρίκνωση, όπως έχουν προβλέψει ορισμένοι οικονομολόγοι.

Σε αυτό το κλίμα, ο Nasdaq, ο οποίος ενδοσυνεδριακά υποχώρησε ακόμα και 1,8%, για να βρεθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020, σημείωσε απώλειες 1,01% και έκλεισε στις 10.542 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500, περιόρισε και αυτός σημαντικά τις απώλειες και έκλεισε με πτώση 0,72% στις 3.612 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones από την πλευρά του σημείωσε εναλλαγές προσήμων κατά τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών κλείνοντας τελικά με αρνητικό πρόσημο, με πτώση 0,32% ή 93 μονάδες στις 29.202 μονάδες

Βαρίδι για τον Nasdaq αποτέλεσαν κυρίως οι μετοχές των εταιρειών τσιπ, όπως η Nvidia και η AMD, οι οποίες σημείωσαν πτώση 2,53% και 0,33% αντίστοιχα. Πιέσεις στον S&P 500 προκάλεσαν οι μετοχές των ισχυρών ονομάτων τεχνολογίας, όπως αυτή της Microsoft, η οποία υποχώρησε 2%.

Κλείσιμο
Οι τοποθετήσεις τον επενδυτών ήταν προσεκτικές για έναν ακόμη λόγο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των εταιρειών καθώς και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία αναμένεται να ρίξουν περισσότερο «φως» για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι τέσσερις από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο –JPMorgan (-0,74%), Wells Fargo (-0,83%), Morgan Stanley (-0,65%) και η Citi (-1,36%)- αναμένεται να εκδώσουν οικονομικά αποτελέσματα την Παρασκευή, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εταιρείες όπως PepsiCo (0,26%), Delta (0,034%) και Dominos (-1,64%).


Η επόμενη συνεδρίαση των Αμερικανών τραπεζιτών είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 1 – 2 Νοεμβρίου και, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση θα αφορά μια νέα αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Ας σημειωθεί ότι το εύρος επιτοκίων βρίσκεται σήμερα στο 3% – 3,25%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πράγα - Times: Ποιος θέλει να καθίσει με τον άξεστο Ερντογάν; Κανείς...

Αίγινα: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό του ξενοδόχου

Άμεση ανάλυση Bild: Γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες δεν μπορούν πια ούτε να υποχωρήσουν



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης