Πόλεμος στην Ουκρανία - Αμφιλεγόμενες οι νέες δηλώσεις από τη Λευκορωσία: «Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά...»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Αμφιλεγόμενες οι νέες δηλώσεις από τη Λευκορωσία: «Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά...»

Ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας προειδοποίησε τη Δύση σε περίπτωση που προχωρήσει σε «προκλητικές ενέργειες»

Στιγμιοτυπο_2022-05-12__1_49_46_πμ
Ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα στέλνει το Μινσκ ενώ παραμένει σταθερά στο πλευρό της Μόσχας που έχει ενισχύσει τις τελευταίες ώρες τις πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας. «Δεν θέλουμε πόλεμο, μην μας προκαλείτε όμως» δήλωσε ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας του. 

«Το μόνο που λέμε είναι το εξής: Μην μας προκαλείτε, δεν θα κηρύξουμε πόλεμο εναντίον σας. Δεν θέλουμε να παλέψουμε ούτε εναντίον των Λιθουανών, ούτε των Πολωνών, ειδικά των Ουκρανών» υποστήριξε ο Βίκταρ Κέριν. 

Προειδοποίησε, ακόμη, τη Δύση για τυχόν «κινήσεις προκλητικότητας» λέγοντας: «εάν δεν θέλετε πόλεμο μαζί μας, τότε κι εμείς δεν θέλουμε πόλεμο εναντίον σας»...

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο ανέβασε τους τόνους, κατηγορώντας την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία ότι προετοιμάζουν «τρομοκρατικές» επιθέσεις και μια «στρατιωτική εξέγερση» στη Λευκορωσία, λίγες ώρες αφού ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας «περιφερειακής» στρατιωτικής δύναμης κρούσης από κοινού με τη Μόσχα.

«Η εκπαίδευση στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία μαχητών, συμπεριλαμβανομένων Λευκορώσων ριζοσπαστών, για να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές, τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτική εξέγερση στη χώρα, μετατρέπεται σε άμεση απειλή», είπε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με στρατιωτικούς αξιωματούχους, κατηγορώντας την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να «επιδεινώσουν την κατάσταση».

Νωρίτερα Λουκασένκο κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προετοιμάζει επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας και πως, κατά συνέπεια, το Μινσκ θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης ρωσικών και λευκορωσικών στρατευμάτων, χωρίς να διευκρινίσει πού θα γίνει αυτό.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα δίκτυα λαθροδιακίνησης σήμερα, αποφασίζουν ποιος θα εισέλθει στην Ευρώπη, λέει ο Μηταράκης

Κολωνός: Ο 53χρονος που εξέδιδε την 12χρονη είχε φτιάξει ειδικό προφίλ σε εφαρμογή γνωριμιών

Αποκάλυψη Nordic Monitor: Ο Ερντογάν στέλνει τη MIT στην Ελλάδα για να στήσει προβοκάτσια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης