Τζόρτζια Μελόνι: H αδερφή της, της ευχήθηκε καλή επιτυχία με αναφορές στους Σαμ και Φρόντο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Τζόρτζια Μελόνι: H αδερφή της, της ευχήθηκε καλή επιτυχία με αναφορές στους Σαμ και Φρόντο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Για την 45χρονη Μελόνι  τα γραπτά του Τόλκιν φαίνεται ότι ήταν «ευαγγέλιο» - Τόσο η ίδια όσο και οι ομοιδεάτες της χρησιμοποιούσαν παρατσούκλια στη νεολαία του μεταφασιστικού (MSI) χρησιμοποιούσαν παρατσούκλια όπως Φρόντο και Χόμπιτ

meloni_2
H - κατά τα φαινόμενα - νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι από την παιδική της ηλικία στερήθηκε την πατρική φροντίδα καθώς μεγάλωσε ως παιδί μονογονεϊκής οικογένειας μιας και ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένειά του μόλις εκείνη γεννήθηκε. Έτσι λοιπόν είχε ως μοναδικά στηρίγματα τη μητέρα της Άννα και την αγαπημένη της αδελφή Αριάννα. 

Οι αδερφές Μελόνι από τα παιδικά τους χρόνια φαίνεται ότι είχαν ως πρότυπο τον Βρετανό συγγραφέα Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, που έγραψε μεταξύ άλλων και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Για την 45χρονη Μελόνι  τα γραπτά του Τόλκιν φαίνεται ότι ήταν «ευαγγέλιο», ενώ όταν άρχισε να δραστηριοποιείται ενεργά στις τάξεις της νεολαίας στο μεταφασιστικό «Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα» (MSI), τόσο η ίδια όσο και οι ομοιδεάτες της χρησιμοποιούσαν παρατσούκλια όπως Φρόντο και Χόμπιτ, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους για τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Μάλιστα έκαναν θεματικές επισκέψεις σε σχολεία ντυμένοι Χόμπιτ, ενώ συμμετείχαν και σε εκδηλώσεις του εξτρεμιστικού φολκ συγκροτηματος Compagnia dell'Anello, ή Fellowship of the Ring.

Μία μέρα πριν την νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές η αδερφή της Αριάννα, έσπευσε να της ευχηθεί καλή επιτυχία με μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση η Αριάννα Μελόνι κάνει αναφορές στα νεανικά τους χρόνια τους και τις αγωνίες που είχαν για το μέλλον, ενώ δεν παραλείπει να κάνει τον παραλληλισμό με τον «Σαμ και τον Φρόντο».

Κλείσιμο


«Να ήξεραν μόνο το άγχος που ένιωθες, όπως εκείνη την πρώτη φορά στο Porta a Porta (σ.σ. εκπομπή της RAI). Οι λευκές νύχτες που περάσαμε μελετώντας. Σιωπές και αγωνίες, συχνά μαζί, για να καταλάβουμε, να αναλογιστούμε και να κοιτάξουμε γύρω μας. Σταματούσες όταν ήσουν πολύ κουρασμένη και ήξερες ότι μπορούσες να δείξεις την ευάλωτη πλευρά σου σε εμένα. Δεν σε έχω δει ποτέ να ενδίδεις στο δέλεαρ της εξουσίας, ποτέ να μην βάζεις πρώτο το προσωπικό σου συμφέρον σε σχέση με αυτό που θεωρούσες σωστό να κάνεις για αυτό το έθνος», ανέφερε αρχικά.

«Φτάσαμε εδώ που είμαστε, χωρίς βοήθεια, μάλιστα με πολλά εμπόδια. Φτάσαμε εκεί πάνω από όλα χάρη σε σένα, γιατί είσαι αξιόπιστος άνθρωπος και ηγέτης, τόσο αξιόπιστος που έχεις καταφέρει να καθιερωθείς ως γυναίκα και ως μητέρα σε έναν κόσμο που πάνω από όλα δεν δίνει τίποτα στις γυναίκες. Όχι, δεν ήταν τύχη ή τυχαίο. Ήταν δουλειά, αφοσίωση, παράδειγμα. Σήμερα σε αναγνωρίζουν ως ηγέτη γιατί εσύ ήσουν αυτή που θυσίασε τα περισσότερα.

Για μένα, είναι καμάρι που είμαι αδερφή σου. Θα σε συνοδεύσω στο Όρος Πεπρωμένο για να ρίξω αυτό το δαχτυλίδι στη φωτιά, όπως ο Σαμ με τον Φρόντο, γνωρίζοντας ότι δεν θα ειπωθεί η ιστορία μου, αλλά και η δική σου, όπως θα έπρεπε. Θα μου αρκεί να ξέρω ότι υπήρξα κατά κάποιο τρόπο χρήσιμη σε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που χτίζεις, γιατί όταν χρειαζόσουν να ξεκουραστείς, να κλάψεις, να χαλαρώσεις ή να δώσεις συμβουλές, ήμουν εκεί», συνέχισε.

«Αν ήξεραν. Θυμάμαι όταν το 2002, στα 20 σου, έπρεπε να μιλήσεις μπροστά σε ένα ακροατήριο άνω των 5.000 ατόμων σε ένα συνέδριο της Εθνικής Συμμαχίας. Με κοιτούσες όπως έκανες από μικρή με τα μεγάλα σου μάτια και μου έλεγες: σήμερα κοροϊδεύω τον εαυτό μου. Ήσουν τρομοκρατημένη. Σχεδόν κανείς δεν σε γνώριζε, ενώ ήσουν πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος. Όταν ανέβηκες στη σκηνή σε κοίταξαν με περιέργεια, ίσως και κοροϊδευτικά, σαν να έλεγαν "ποιο είναι αυτό το κοριτσάκι"; Μετά άρχισες να μιλάς και η αίθουσα παρέμεινε σιωπηλή, ακούγοντας», υποστήριξε ακόμη η Αριάννα Μελόνι.

«Και ποτέ όπως σήμερα τα λόγια του Τόλκιν έγιναν πυξίδα με την οποία κλείνω αυτά που λέω εδώ: "Δεν είναι στο χέρι μας να κυριαρχούμε σε όλες τις παλίρροιες του κόσμου. Καθήκον μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τη σωτηρία των χρόνων που ζούμε, ξεριζώνοντας το κακό από τα χωράφια που γνωρίζουμε, για να αφήσουμε υγιή και καθαρή γη να καλλιεργήσουμε για όσους θα έρθουν μετά". Καλή δουλειά αδερφή μου. Είμαι εκεί και δεν είμαι η μόνη. Αυτή τη φορά είμαστε πολλοί!», κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα

Αγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Τελειώνουν τα «θαύματα» του παπα-Δημήτρη;

Ρωσία: 25χρονος πυροβόλησε εξ επαφής στρατολόγο - «Κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» - Δείτε βίντεο

Γιώργος Λιάγκας: Αποχαιρέτησε τη Δούκισσα Νομικού από το «Πρωινό» σε… 54 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης