Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Οι δύο στιγμές που «έσπασαν τον πάγο» ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Οι δύο στιγμές που «έσπασαν τον πάγο» ανάμεσα στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι

Η σχέση των δύο παιδιών του αποτελεί πονοκέφαλο για τον βασιλιά Κάρολο μετά και από όσα έγιναν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

harry-william-xr
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Oυίλιαμ, και ο αδερφός του, πρίγκιπας Χάρι, ήταν δύο από τα πρόσωπα στα οποία είχαν επικεντρωθεί τα βλέμματα στην κηδεία της 96χρονης μονάρχη καθώς οι σχέσεις τους βρίσκονται στο ναδίρ με τον βασιλιά Κάρολο να προσπαθεί εναγωνίως να φέρει ξανά κοντά τα δύο παιδιά του.

Μέσα ενημέρωσης όπως η Daily Mail σημειώνουν, μάλιστα, ότι η σχέση του Oυίλιαμ με τον Χάρι αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για τον νέο βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας καθώς οι διαμάχες των δύο «είχαν προκαλέσει μεγάλο πόνο στη βασίλισσα Ελισάβετ».

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian αφιέρωσαν ολόκληρα άρθρα για την ψυχρότητα που υπήρχε ανάμεσα στον πρίγκιπα Oυίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Χάρι, φορώντας ένα πρωινό κοστούμι στο οποίο ήταν καρφιτσωμένα τα μετάλλιά του και όχι στρατιωτική στολή, δηλαδή την παραδοσιακή φορεσιά που επιτρέπεται να φορούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε τελετουργικές εκδηλώσεις, κράτησε το βλέμμα του στραμμένο μπροστά κατά τη διάρκεια της πομπής από το Γουέστμινστερ Χολ στο Αββαείο και αργότερα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Αν και ανάμεσά τους δεν υπήρχε ο ξάδερφός τους, Πίτερ Φίλιπς, όπως συνέβη στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου τον περασμένο Απρίλιο, οι δύο άνδρες και οι σύζυγοί τους απέφυγαν οποιαδήποτε αλληλεπίδραση. Τα βλέμματά τους δεν συναντήθηκαν ποτέ, ενώ κρατήθηκε μεταξύ τους μια απόσταση ασφαλείας.

King Charles III, Prince William And Prince Harry Walk Behind Queen's Coffin


Ωστόσο υπήρξαν τουλάχιστον δύο στιγμές σε όλο το τελετουργικό της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ κατά τις οποίες Oυίλιαμ και Χάρι ενδεχομένως να έδωσαν κάποιες ελπίδες ότι δεν έχει αποκλειστεί τελείως η πιθανότητα να τα βρουν ξανά μεταξύ τους.

Η πρώτη ήταν όταν ο πρίγκιπας Oυίλιαμ υπέδειξε στον αδερφό του και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, τις θέσεις τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου ετάφη η βασίλισσα Ελισάβετ. «Να περάσουμε εμείς πρώτα;» ρώτησε ο πρίγκιπας Χάρι με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου να απαντά με ένα νεύμα «ναι» και να λέει στη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, «άστους να περάσουν πρώτοι».

Κλείσιμο


Η δεύτερη ήταν, επίσης, στην τελετή στο κάστρο του Ουίνδσορ όταν η πριγκίπισσα Σάρλοτ επιχείρησε να φτιάξει το καπέλο που φορούσε για την περίσταση της κηδείας με την ίδια να κοιτάει τον θείο της και τον Χάρι να της κλείνει το μάτι και να της χαμογελάει.



Όπως σημειώνουν Βρετανοί σχολιαστές που ειδικεύονται στα της βασιλικής οικογένειας η ελπίδα του βασιλιά Καρόλου είναι ο γιος του να έχει αντιληφθεί την αξία των καθηκόντων του και την αγάπη που είχε ο βρετανικός λαός για τη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ, και έτσι να θάψει το «τσεκούρι του πολέμου».

Δεν αποκλείεται εξάλλου αποφάσεις για τον πρίγκιπα Χάρι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ όπως η αφαίρεση των αρχικών της μονάρχη από τη στολή του ή η αμφίεση με κοστούμι και όχι με στρατιωτική στολή στην τελευταία πομπή προς το Αβαείο του Γουεστμίνστερ και το παλάτι του Γουίνδσορ, να βοήθησαν - παρά την πίκρα που προκάλεσαν - τον γιο του βασιλιά Καρόλου να αναθεωρήσει τις απόψεις του.

Η επίδραση που έχουν εξάλλου στα social media ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα για τη βασιλική οικογένεια όπως έχει αποδειχθεί ήδη με τη συνέντευξη της Αμερικανίδας ηθοποιού στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ράπερ Lil Nas X κέρασε πίτσα «ομοφοβικούς» διαδηλωτές έξω από τη συναυλία του - Δείτε βίντεο

Δένδιας: Ικανοποίηση της Ελλάδας για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία

GNTM 5: Η 47χρονη που έκανε την Καγιά να κλαίει και η 79χρονη που εντυπωσίασε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης