Ουκρανία: Ζελένσκι και Μακρόν μίλησαν για την αποστολή της ΙΑΕΑ στη Ζαπορίζια
Η συζήτηση των ηγετών Ουκρανίας και Γαλλίας ήταν off the record - Η αποστολή της ΙΑΕΑ βρίσκεται ήδη στο Κίεβο
Συζήτηση off the record είχε οΒολοντίμιρ Ζελένσκιμε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τη νύχτα της Δευτέρας, με κεντρικό θέμα την αποστολή της ΙΑΕΑ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ανέφερε το πρακτορείο RBC-Ukraine, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου του Ζελένσκι Σεργκέι Νικιφόροφ.
«Ο Ζελένσκι είχε μια ανεπίσημη συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν... Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι ηγέτες των δύο χωρών συζήτησαν την αποστολή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στη Ζαπορίζια, το χρονοδιάγραμμά της, την υλικοτεχνική υποδομή και κυρίως θέματα ασφάλειας», ανέφερε το ουκρανικό πρακτορείο.
Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότιη αποστολή της Επιτροπήςκατευθύνεται ήδη στον πυρηνικό σταθμό και θα φτάσει στο χώρο μέσα στην εβδομάδα. Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, ανέφερε στο RIA Novosti ότι η αποστολή περιλαμβάνει περίπου δώδεκα υπαλλήλους της γραμματείας του ΙΑΕΑ που ασχολούνται με θέματα διασφαλίσεων και πυρηνικής ασφάλειας. Συνοδεύονται από μια μεγάλη ομάδα προσωπικού του ΟΗΕ που ασχολείται με θέματα διοικητικής μέριμνας και ασφάλειας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας