Ουκρανία: Έφτασαν στο Κίεβο οι εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ - Αναμένεται η επίσκεψή τους στη Ζαπορίζια

Ουκρανία: Έφτασαν στο Κίεβο οι εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ - Αναμένεται η επίσκεψή τους στη Ζαπορίζια

Σύμφωνα με το CNN, 14 υπάλληλοι  της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας εθεάθησαν στο Κίεβο - Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η επιθεώρηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου

iaea_kiev
Μια ομάδα 14 εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία κατευθύνεται στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, έφτασε ήδη στο Κίεβο, αναφέρει το CNN.

«Μια ομάδα 14 εμπειρογνωμόνων έφτασε στο Κίεβο, πριν από μια προγραμματισμένη επίσκεψη αυτή την εβδομάδα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία», ανέφερε το αμερικανικό κανάλι.



Σύμφωνα με το CNN, τα μέλη της αντιπροσωπείας εθεάθησαν την Τρίτη νωρίς το πρωί σε ξενοδοχείο στο Κίεβο.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ότι η αποστολή του οργανισμού κατευθύνεται ήδη στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης και θα φτάσει στο χώρο αυτή την εβδομάδα. Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, ανέφερε στο RIA Novosti ότι η αποστολή περιλαμβάνει περίπου δώδεκα υπαλλήλους της γραμματείας της ΙΑΕΑ που ασχολούνται με θέματα πυρηνικής ασφάλειας. Συνοδεύονται από μια μεγάλη ομάδα προσωπικού του ΟΗΕ που ασχολείται με θέματα διοικητικής μέριμνας και ασφάλειας.

Νωρίτερα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η επιθεώρηση της ΙΑΕΑ στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Δεν χρειάζεται νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Κόντρα Νίκου Οικονομόπουλου - αρχαιολόγων με φόντο την Κέρκυρα

Εντείνονται οι φόβοι για πυρηνικό «ατύχημα» - Φωτογραφίες δείχνουν τρύπες στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης