Ο Τραμπ καυχιόταν σε συνεργάτες του ότι γνώριζε τα «άπλυτα» της ερωτικής ζωής του Μακρόν - Τον εκβίαζε;

Ο Τραμπ καυχιόταν σε συνεργάτες του ότι γνώριζε τα «άπλυτα» της ερωτικής ζωής του Μακρόν - Τον εκβίαζε;

 Μεταξύ των εγγράφων που κατέσχεσε το FBI ήταν και ένας φάκελος για τον πρόεδρο της Γαλλίας

trump_macron
Νέο σκάνδαλο πυροδοτούν οι πληροφορίες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ για χρόνια καυχιόταν σε συνεργάτες του ότι γνώριζε «πιπεράτες» πληροφορίες για την ερωτική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν.

Δύο πηγές με γνώση του ζητήματος ανέφεραν στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε κουτσομπολιό για τα «άπλυτα» του Μακρόν, κατά τη διάρκεια της θητείας του αλλά και μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Οι πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι είχε ενημερωθεί για την ερωτική ζωή του Μακρόν από «πληροφορίες» που είτε είχε δει είτε του είπαν.

Μία από τις δύο πηγές ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες για όσα γνώριζε για τον Γάλλο πρόεδρο. Ωστόσο, έχοντας τη φήμη του ανθρώπου που επιδίδεται σε κουτσομπολιά, «είναι δύσκολο να πει κανείς αν έλεγε βλακείες».

Φάκελο για τον Γάλλο πρόεδρο ανάμεσα στα κατασχεθέντα του FBI

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο Ντόναλντ Τραμπ διέθετε πληροφορίες που εξέθεταν τον Μακρόν. Ωστόσο, στην πρόσφατη έφοδο του FBI στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα, το Mar-a-Lago κατασχέθηκε μεταξύ άλλων και ένας φάκελος που έφερε την ονομασία «info re: President of France». Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν το περιεχόμενο του φακέλου διαθέτει πληροφορίες από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ή αν όσα αναγράφονται είναι απόρρητα.


Η Τζένιφερ Παλμιέρι, πρώην συνεργάτιδα της Χίλαρι Κλίντον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο φάκελος να περιέχει «kompromat», κάνοντας χρήση του ρωσικού όρου για πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό.

Δύο άλλες πηγές δήλωσαν στο Rolling Stone ότι η αποκάλυψη της ύπαρξης του φακέλου και οι κομπασμοί του Τραμπ για τον Μακρόν και για «άπλυτα» που «δεν γνωρίζουν πολλοί» πυροδότησαν ένταση στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Γάλλοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να βρουν τι υλικό διέθετε ο τέως Αμερικανός πρόεδρος για τον Γάλλο ομόλογό του και εάν οι πληροφορίες ήταν ευαίσθητες.

Κλείσιμο
Πάντως, εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας διευκρίνισε στο αμερικανικό περιοδικό ότι δεν υπήρξε ερώτημα στην κυβέρνηση Μπάιντεν για πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα.

Ο «λαπάς» με τα «60 κιλά μανίας»

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μια μάλλον θυελλώδη σχέση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αρχικά είχε δείξει ότι στηρίζει την Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του 2017. Μάλιστα την κάλεσε στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη και μιλούσε γι’ αυτήν ιδιαίτερα θετικά σε συνεντεύξεις του.

Ο Μακρόν τον προσκάλεσε όταν εξελέγη στους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι. Ο Τραμπ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον παρέλαση που είχε ζητήσει ανάλογη διοργάνωση στην Ουάσινγκτον.

Η συνέχεια ήταν εκρηκτική. Ο Μακρόν απείλησε ότι θα αποκλείσει τον Τραμπ από κοινή διακήρυξη ενότητας της G7. Αν και το 2019 θέλησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους, στέλνοντας στον Τραμπ «δέντρο φιλίας» για να το φυτέψει στον Λευκό Οίκο, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μακρόν για «πολύ, πολύ άσχημες» δηλώσεις στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ. Η πρώην βοηθός του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, έγραψε επίσης στο βιβλίο της ότι ο Τραμπ αποκαλούσε κατ’ ιδίαν τον Μακρόν «λαπά» και σχολίαζε απαξιωτικά ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήταν «60 κιλά μανίας».



Ειδήσεις σήμερα:


«Emeis agapame Antetokounmpo»: Viral ο σπίκερ της FIBA με τα ελληνικά αλά Google Translate - Δείτε βίντεο


Έρευνα από τον Άρειο Πάγο για δημοσίευση απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ


Έτσι... διώχνει τον Σατανά ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης - Πώς δρα η «Εκκλησία των Εθνών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης