Ιταλία: Ετοίμαζε ριφιφί σε τράπεζα της Ρώμης – Κατέρρευσε πάνω του η σήραγγα που έσκαβε
Ο δράστης θεωρείται μέλος σπείρας - Η πυροσβεστική έστησε ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του – Η σήραγγα ξεκινούσε από κατάστημα που είχε ενοικιάσει πρόσφατα
Ατυχές τέλος είχε η προσπάθεια ενός διαρρήκτη, που θέλησε να κάνει ριφιφίσε τράπεζα της Ρώμης κοντά στο Βατικανό. Πλην όμως η σήραγγα την οποία δημιούργησε κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τη διάσωσή του. Οι πυροσβέστες έσκαβαν επί οκτώ ώρες για να τον ανασύρουν, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας θεωρείται ότι είναι μέλος σπείρας που ήθελε να κάνει ριφιφί. «Δύο άνδρες από τη Νάπολη συνελήφθησαν για αντίσταση κατά της Αρχής και δύο από τη Ρώμη για καταστροφή δημόσιας περιουσίας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο άντρας που διασώθηκε από τη σήραγγα παραμένει στο Νοσοκομείο. Οι έρευνες συνεχίζονται και οι Αρχές εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο.
«Η συμμορία της σήραγγας»
Οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι το κίνητρο είναι ξεκάθαρο, αφού η σήραγγα εντοπίστηκε σε τράπεζα, λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, όπου η Ρώμη είναι σχεδόν άδεια.
«Η συμμορία της σήραγγας», ήταν ο τίτλος της Corriere della Sera, ενώ η Stampa έγραψε: «Έσκαψαν σήραγγα για να ληστέψουντράπεζα, ο ένας θάφτηκε στο υπέδαφος».
Κάμερα κατέγραψε την πολύωρη επιχείρηση διάσωσης του εγκλωβισμένου από τη σήραγγα με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων. Η σήραγγα ξεκινούσε από άδειο κατάστημα, που είχαν νοικιάσει πρόσφατα οι συλληφθέντες.
«Νομίζαμε ότι το ανακαίνιζαν κι έτσι δεν υποψιαστήκαμε κάτι, ούτε ακούσαμε θορύβους», δήλωσε κάτοικος του ίδιου κτιρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας