Λάρισα: Έξι χρόνια μετά εξιχνιάστηκε «χρυσό» ριφιφί σε φαρμακείο

Λάρισα: Έξι χρόνια μετά εξιχνιάστηκε «χρυσό» ριφιφί σε φαρμακείο

Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το γενετικό υλικό που είχαν βρει οι ειδικοί μετά την κλοπή ενός χρηματοκιβωτίου βάρους 70 κιλών

rifi
Μπορεί να πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια από την παραμονή των Θεοφανίων του 2016, όταν έγινε το ριφιφί με την ιδιαίτερα πλούσια λεία σε ένα φαρμακείο στο κέντρο της Λάρισας, ωστόσο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν είχαν σταματήσει να το ερευνούν και, τελικά, βρήκαν την άκρη του νήματος.

Τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το γενετικό υλικό που είχαν βρει οι ειδικοί μετά την κλοπή ενός χρηματοκιβωτίου βάρους 70 κιλών, το οποίο περιείχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, οκτώ χρυσά κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, έγγραφα και δύο ενέσιμα φιαλίδια με μικρές ποσότητες μορφίνης και πεθιδίνης. Όπως αποδείχθηκε, ανήκει σε έναν 29χρονο κάτοικο της Λάρισας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, Ωστόσο, οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να έδρασε μόνος και συνεχίζουν την προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τους συνεργούς του.

Οι δράστες πρέπει να γνώριζαν ότι ο 45χρονος -τότε- φαρμακοποιός έκρυβε έναν «θησαυρό» στο χρηματοκιβώτιό του και είχαν μελετήσει τα πάντα. Αυτό που τους διευκόλυνε, ήταν το γεγονός ότι το φαρμακείο χωρίζεται με μεσοτοιχία από το διπλανό ξενοδοχείο «Εσπέρια» που ήταν τότε κλειστό επί 15 χρόνια. Το διέρρηξαν με την ησυχία τους και «δούλεψαν» κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να ανοίξουν την τρύπα και να φτάσουν στον στόχο τους.

Αφού άνοιξαν στη μεσοτοιχία τρύπα που οδηγούσε στο φαρμακείο, εισέβαλαν σε αυτό γκρεμίζοντας τα ράφια, ξηλώνοντας το δίκτυο του υπολογιστή και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Μάλιστα, οι ριφιφήδες δεν διέρρηξαν επί τόπου το χρηματοκιβώτιο, αλλά το σήκωσαν παρ' όλο που ζύγιζε 70 κιλά και, προφανώς, το φόρτωσαν σε όχημα που είχαν αφήσει έξω από το ξενοδοχείο. Ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου διαπίστωσε ότι το χρηματοκιβώτιο είχε κάνει φτερά το πρωί της Δευτέρας και ειδοποίησε την Ασφάλεια.



Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος με το «μανιφέστο» της «αρνήτριας» Ντάουτσεν Κρους: «Δεν θα με αναγκάσουν να εμβολιαστώ» λέει το supermodel!

Θρήνος στο Ηράκλειο για τα δύο νεκρά αγόρια από το τροχαίο – Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός της μηχανής

«Το Στέμμα» και «Το Γκαμπί της Βασίλισσας» στον... θρόνο των φετινών βραβείων Emmy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης