ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 71χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εκκλησία της Αλαμπάμα με τρεις νεκρούς

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 71χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης σε εκκλησία της Αλαμπάμα με τρεις νεκρούς

Ο δράστης αφού αρνήθηκε να συμμετάσχει με άλλους 25 στο «Boomers Potluck», γεύμα της κοινότητας όπου ο καθένας φέρνει ένα πιάτο, έβγαλε ξαφνικά ένα πιστόλι και άνοιξε πυρ - Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τα κίνητρα του Ρόμπερτ Σμιθ, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία

pjimage__3_
O συνταξιούχος Ρόμπερτ Φίνλεϊ Σμιθ είναι ο δράστης της επίθεσης σε εκκλησία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Ο 71χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις καλεσμένους σε ένα δείπνο την Πέμπτη το απόγευμα στην επισκοπική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στη Βεστέιβια Χιλς.

Ο δράστης αφού αρνήθηκε να συμμετάσχει στο «Boomers Potluck», γεύμα της κοινότητας όπου ο καθένας φέρνει ένα πιάτο, έβγαλε ξαφνικά ένα πιστόλι και άνοιξε πυρ, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Robert_Smith


Κλείσιμο
Ένα μέλος της εκκλησίας, ο Τζιμ Μάσγκροουβ, στη συνέχεια χτύπησε τον 71χρονο με μια καρέκλα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να του φύγει το όπλο από το χέρι όπως ανέφερε ο αιδεσιμότατος Νταγκ Κάρπεντερ.

Η αστυνομία είπε ότι ο 71χρονος άνδρας, ο οποίος είχε παρακολουθήσει στο παρελθόν τις λειτουργίες στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, έβγαλε ένα πιστόλι στην εκδήλωση και σκότωσε τρεις ηλικιωμένους (δύο από τα θύματα ήταν 84 και το τρίτο 75 ετών), ένας από τους οποίους πέθανε στην αγκαλιά της συζύγου του.

Ένας άλλος κατάφερε να τον συγκρατήσει μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε.

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τα κίνητρα του Ρόμπερτ Σμιθ, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και κρατείται χωρίς εγγύηση.

Οι ΗΠΑ βιώνουν το τελευταίο διάστημα έξαρση των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων, με χειρότερη από τις πρόσφατες αυτή που διέπραξε μαθητής λυκείου σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην Ουβάλντε του Τέξας την 24η Μαΐου, όταν έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι — 2 δασκάλες και 19 παιδιά.

Από την αρχή της χρονιάς, έχουν σκοτωθεί από σφαίρες ήδη πάνω από 20.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών με τη χρήση πυροβόλων όπλων.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώνα

Ο συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο protothema.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»

Βρετανία: Εκατοντάδες... ορφανές αποσκευές στοιβαγμένες στον τερματικό σταθμό του Χίθροου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης